Schází nám chuť a touha po vítězství, myslí si Ondřej Benedikt

P L Z E Ň - V úvodních dvou zápasech čtvrtfinále mezi Kladnem a Plzní se první tým tabulky po základní části ujal vedení 2:0 na zápasy. Už v sobotním utkání v plzeňské hale tak mohou Středočeši o svém postupu definitivně rozhodnout, tomu se však budou snažit domácí včetně Ondřeje Benedikta samozřejmě zabránit.

V prvních dvou zápasech čtvrtfinále se ukázal tabulkový rozdíl obou celků. Vedoucí Kladno v domácích utkáních nedalo Západočechům téměř žádnou šanci a po výhrách 5:1 a 5:0 se přesouvá do Plzně s pohodlným vedením 2:0. „Kladno nás ničím nepřekvapilo, moc dobře jsme věděli co nás čeká. Věděli jsme, že to nebude lehké, což se potvrdilo,“ říká plzeňský útočník Ondřej Benedikt.

„Nálada je všelijaká, hlavně ale velmi proměnlivá,“ řekl po prvních dvou utkáních Benedikt. „Je pravda, že povrch na Kladně nám nesvědčí, ale to nic nemění na tom, že Kladno dokázalo skórovat, a ne jen jednou,“ upozorňuje na mizivou produktivitu vlastního týmu. „My nejsme schopni ani pořádně vystřelit a pokud dáme méně gólů než soupeř, tak jen těžko vyhrajeme,“ poukazuje Ondřej Benedikt na jednoduchou sportovní matematiku.

Kladno na plzeňskou halu nemá úplně nejlepší vzpomínky, a změna povrchu by tak mohla povzbudit poněkud otupělý útok Západočechů. „Co se týče povrchu na hale v Plzni, nevidím to pro nás jako výhodu,“ říká ale dvacetiletý útočník. Plzni však očividně venkovní hřiště na Kladně příliš nevyhovuje a domácí prostředí by jim mohlo dodat potřebné sebevědomí k možnému odvrácení konce letošní sezony.

„Není to ani běhání, ani herní projev v čem vidím největší rozdíl, ale přijde mi, že nám schází chuť a větší touha po vítězství,“ upozorňuje na možnou příčinu nezdaru. „Musíme udělat pro výhru vše a když už to nevyjde, tak alespoň odcházet do šatny se vztyčenou hlavou, že jsme udělali vše co bylo v našich silách,“ říká odhodlaně Ondřej Benedikt.