Hodnocení víkendu: Většina týmů strávila víkend vítězně, béčko mladších žáků má první bod

P L Z E Ň - V rámci posledního kola dorosteneckých soutěží přijela do Plzně pro dvě prohry ústecká Elba. Mladší žáci "B" vybojovali svůj první letošní bod v Českých Budějovicích a starší žáci přehráli v nadstavbě Třemošnou.

Starší dorost

Na plzeňské starší dorostence čekal o víkendu poslední duel základní části letošní sezony, ve kterém se měli střetnout s Ústím nad Labem. Důležité utkání začalo nervózně z obou stran, ale v jeho průběhu se domácí dokázali včas vzpamatovat, nastříleli potřebné branky a mohou se těšit na souboje s Letohradem v rámci play-off.

Plzeň se sice ujala vedení po brance Krcha, ale hosté dokázali ještě v první třetině odpovědět. Po pauze začali kralovat Západočeši a ještě před druhou přestávkou nastříleli hned tři góly, kterými převzali kontrolu nad vývojem utkání. Ve třetí třetině si výsledek bezpečně pohlídali a zakončili tak základní část důležitým vítězstvím.

Sobota 23. března HBC Škoda Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)

Podrobnosti o zápase.

Mladší dorost

Stejně jako starší dorost i ten mladší změřil na závěr soutěže své síly s ústeckou Elbou a také vyšel z toho souboje tříbodově. Na Plzni byla vidět chuť a odhodlání už od prvních minut, o čemž svědčí i fakt, že vítězná branka padla už ve čtvrté minutě první třetiny. I přes tradičně vyšší počet vyloučení si Západočeši dokázali výsledek pohlídat a v poměrně kvalitním utkání zvítězili 7:1.

Sobota 23. března HBC Škoda Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)

Podrobnosti o zápase.

Starší žáci

Utkání nadstavby, ve kterém se Plzeňané představili proti Třemošné, začalo pro hosty naprosto ideálně. Už v první minutě se totiž po Majerově trefě ujali vedení a do přestávky se trefili přesně ještě třikrát. Vzhledem k tomu, že oba týmy neměly k dispozici příliš mnoho hráčů do pole, se hra postupem času vyrovnala, ale kvalitou nestrádala. Hráči však přestali využít své šance a moc branek už do konce zápasu nepřidali.

Sobota 23. března TJ Tatran Třemošná - HBC Škoda Plzeň 3:6 (0:4, 1:1, 2:1)

Podrobnosti o zápase.

Mladší žáci B

Nejrušnější víkend čekal zřejmě na béčko mladších žáků, kteří sehráli hned dvě utkání. V pátek měli na programu dohrávku odloženého zápasu s Třemošnou, která začala poměrně vyrovnaně. Bohužel pro Plzeň se ale prosadila jako první Třemošná, která se po první třetině ujala vedení 1:0. Druhou část pak Třemošná ovládla, přidala další tři branky a Plzeň držela na uzdě, té se už nepovedlo skórovat ani jednou, přestože měla k dispozici samostatný nájezd a nastřelila několik tyček.

V neděli zavítali Západočeši na hřiště českobudějovického Pedagogu a vybojovali svůj první letošní bod. Ve vyrovnaném utkání měli dokonce i střeleckou převahu, své šance na zisk všech tří bodů ale nedokázali využít a domácí tým v nájezdech ukořistil zbývající třetí bod.

Pátek 22. března TJ Tatran Třemošná - HBC Škoda Plzeň B 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Podrobnosti o zápase.

Neděle 24. března SK Pedagog České Budějovice - HBC Škoda Plzeň B 2:1 (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Podrobnosti o zápase.

Program příštího víkendu:

Sobota – 30. března
  • Mladší žáci A: Plzeň – České Budějovice (12:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – Písek (11:00)
Neděle – 31. března
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (14:30)