Play-off je tady, Plzeň míří na Kladno

P L Z E Ň - Základní část letošní sezony je minulostí. Nadcházející víkend už bude patřit čtvrtfinálovým utkáním vyřazovacích bojů. Z osmého místa si Plzeňané rozhodně nemohli vybírat, a do play-off tak vstoupí sérií proti prvnímu Kladnu.

HBC ALPIQ Kladno, sobota 23.3. od 14:00 a neděle 24.3. od 11:00

Po základní části se Západočeši udrželi na osmé pozici, která však, jak pevně doufají, plně nereflektuje jejich aktuální sílu. V jarní části sezony, která zatím přinesla čtyři soutěžní utkání v rámci závěru základní části, slavili hned třikrát zisk tří bodů, díky čemuž si poměrně s přehledem pohlídali účast ve vyřazovacích bojích. Jako osmý tým tabulky je čeká současný lídr, ALPIQ Kladno.

Kladeňané se v posledních utkáních rozhodli šetřit některé ze svých hráčů, kteří v nedávné době prodělali nemoc, což mohla být jedna z hlavních příčin jejich překvapivé prohry s devátým Letohradem. I přesto se ale dokázali udržet před Vlašimí na první pozici, se kterou mimo jiné v posledním utkání základní části po samostatných nájezdech také prohráli.

V základní části byl u devětadvaceti branek Kladna Daniel Hnízdil (12+17), který je bodově nejbohatším mužem Středočechů a v tabulce kanadského bodování celé soutěže si drží výtečné čtvrté místo. Ze spoluhráčů je mu bodově nejblíže Radek Šíma (8+10) a Jan Příhoda (8+8). Brankářskou jedničku na Kladně představuje Jan Jirotka, který má po sedmnácti odchytaných utkáních skvělý průměr 1,67 obdržené branky na zápas. S touto statistikou se řadí na druhé místo tabulky extraligových brankářů.

To v Plzni zatím vede bodování reprezentant Michal Průcha (7+9) v závěsu s Ondřejem Kejřem (6+6), který však, podobně jako kladenský Příhoda, odehrál vinou zranění jen patnáct utkání. O post brankářů se pak v základní části dělili Jan Marek, Petr Ulč a Tomáš Semera, z nichž nejvíce prostoru dostával zejména v letošním kalendářním roce první jmenovaný.

V posledním vzájemném utkání dokázali v Plzni zvítězit Západočeši. Po vyrovnání Slance necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny dokázal stejný hráč rozhodnout v nájezdech. První zápas těchto soupeřů v letošní sezoně vyhráli doma pro změnu zase Kladenští. Výsledek 8:2 v polovině září jen vypovídal o nedobré formě plzeňského týmu.

Program nadcházejícího víkendu:

Pátek – 22. března
  • Mladší žáci B: Třemošná – Plzeň (16:00)

Sobota – 23. března
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (15:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (12:30)
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (10:00)