Martin Zrna: Kladno je tou nejtěžší možnou překážkou, ale my se chceme dostat co nejdále

P L Z E Ň – Po zlepšeném výkonu ve druhé polovině základní hrací části se Západočeši probojovali na poslední pozici zaručující play-off. V posledním utkání navíc porazili Jindřichův Hradec a to i zásluhou hned tří přesných zásahů z hole Martina Zrny.

Jarní část zahájili Plzeňané výborně a po domácích výhrách proti Letohradu a Hradci Králové se výrazně přiblížili k play-off, definitivní jistotu udržení osmé pozice však získali až během posledního hracího víkendu, během něhož zaváhal poslední konkurent v boji o play-off, jímž byl právě devátý Letohrad.

Poslední hrací víkend základní části hokejbalové extraligy zavedl Plzeň do Vlašimi a Jindřichova Hradce. „Vlašim hrála dobře, hráči k nám rychle přistupovali a stěžovali nám rozehrávku. My jsme naopak nepředvedli dobrý výkon a spíše jsme se po delší době seznamovali s venkovním povrchem,“ říká o prvním utkání plzeňský útočník, Martin Zrna. „Naše častá vyloučení nás stála všechny obdržené branky, ale na druhou stranu bez toho, abychom nějaký gól sami vstřelili, se stejně vyhrát nedá,“ uvědomuje si Zrna.

„Jindřichův Hradec nás tolik nenapadal, a tak jsme měli více času na střelbu. Mé tři pokusy dokonce skončili v brance,“ říká s úsměvem na rtech střelec hattricku. „Doufám, že výhra z posledního zápasu nebude tou poslední v této sezóně. Dokázali jsme v posledních zápasech vyhrávat i se silnými soupeři, a tak doufám, že si herní pohodu dokážeme přenést i do play-off,“ přeje si osmadvacetiletý útočník.

Už před nedělním duelem s Jindřichovým Hradcem bylo jasné, že se Západočechům v první sérii play-off postaví poměrně suverénní Kladno. „Oni budou doma silní. My musíme hrát trpělivě, zkusit si odvézt nějakou výhru a doma pak zúročit výhodu našeho halového povrchu,“ poukazuje na možnou cestu do semifinále Martin Zrna.

Sezóna, která nezačala pro HBC Plzeň vůbec ideálně, tak ještě může dopadnout poměrně úspěšně. Z kabiny Kladna se sice ozývá, že nic než titul nepřipadá v úvahu, ale u vítěze základní části jde o normální jev. „Je pravda, že my jsme doslova utekli hrobníkovi z lopaty, ale nakonec jsme v play-off a budeme chtít postoupit dál,“ říká odhodlaně Zrna. „Kladno pro nás bude tou nejtěžší možnou zkouškou, ale pokud ji zvládneme, můžeme pomýšlet v letošní sezoně na dobré umístění.“