Hodnocení víkendu: V Třemošné se utkání odkládalo, starší dorostenci porazili první Kladno

P L Z E Ň - Dorostenci se v sobotu představili na Kladně. Zatímco starší dorostenci dokázali zvítězit, mladší dorost neuspěl. Starší žáci pak začali vítězstvím nad Liticemi nadstavbu MČR.

Starší dorost

Plzeňští starší dorostenci se utkali v souboji dvou vedoucích celků s lídrem tabulky. Na Kladně vstoupili do utkání úspěšně a pohledný zápas hraný ve velkém tempu strhli na svoji stranu už v první části, kdy se trefili přesně Krch a Forejt. Ve druhé třetině rozhodčí trošku utáhli svůj metr a začali více vylučovat, na což dopláceli převážně hosté. Kladno se navíc kontaktní brankou přiblížilo na dostřel.

Třetí třetina jevila prvky nejvyšší kvality. Oba týmy hráli vyrovnaně, na hranici sebeobětování a i díky skvělému výkonu brankáře Kráčiny se hostující hráči nakonec mohli radovat z vítězství. To ještě v samém závěru zpečetil gólem do prázdné branky Švarc.

Sobota 16. března HBC ALPIQ Kladno – HBC Škoda Plzeň 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Podrobnosti o zápase.

Mladší dorost

I mladší dorost se o víkendu podíval na Kladno, kde se postavil domácímu ALPIQU. Stejně jako jejich starší kolegové se v poměrně vyrovnané první třetině ujali vedení, o které se zasloužil Pyšek. Stejně jako v pozdějším zápase staršího dorostu ve druhé části trpěli Západočeši vlastní nedisciplinovaností a nechali soupeře výsledek otočit po brankách v normální a dvojnásobné přesilové hře. Stejný obraz hry se přítomným naskytl i ve třetí části a branka Kamiena ze třiačtyřicáté minuty už konečný stav jen kosmeticky upravila.

Sobota 16. března HBC ALPIQ Kladno – HBC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Podrobnosti o zápase.

Starší žáci

Starší žáci zahájili nadstavbu MČR zápasem s Liticemi a už v první minutě mohli vstřelit první branku, hosty však zachránilo břevno. Bezbrankový stav prolomil v jinak vyrovnané první třetině přesnou ranou Vobruba. Ve druhé části oba týmy pokračovali v nepřesnostech a individuálních chybách, další branka ale padla až v poslední patnáctiminutovce. Nejprve se proti domácím opět postavila branková konstrukce, v závěru už ale od modré mířil přesně Kovářík a přidal druhý gól. V celém utkání vynikali oba brankáře, obzválště domácí David Hrubý předvedl skvělý výkon a po zásluze udržel čisté konto.

Sobota 16. března HBC Škoda Plzeň - HBC Plzeň-Litice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Mladší žáci A

Do písku zamířili v sobotu mladší žáci, kteří sehráli s domácím týmem vyrovnané utkání. Chvílemi byli i aktivnějším týmem, doplatili však na špatnou střelbu a slabé proměňování šancí. Jedinou branku Plzně totiž obstaral po sólové akci Michal Galla a na tři přesné zásahy domácích to nemohlo stačit.

Sobota 16. března HC Švantlův Dvůr Písek - HBC Škoda Plzeň 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Podrobnosti o zápase.

Mladší žáci B

O víkendu se měl představit také B-tým mladších žáků, jejich utkání s Třemošnou se však pro špatný stav hrací plochy odložilo. Konkrétně šlo o vrstvu ledu na hřišti, která neumožňovala zápas odehrát. Náhradní termín byl zvolen na pátek, 22. března od 16:00.



Program příštího víkendu:

Pátek – 22. března
  • Mladší žáci B: Třemošná – Plzeň (16:00)

Sobota – 23. března
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (15:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (12:30)
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (10:00)