Hodnocení víkendu: Dorostenci cestovali do Pardubic, Starší žáci otočili utkání v Dobřanech

P L Z E Ň - Zatímco starší i mladší dorostenci cestovali k více či méně úspěšným utkáním do Pardubic, respektive do Svitav, další soutěžní zápasy čekaly i na jejich mladší kolegy.

Starší dorost

Starší dorostenci sehráli o víkendu dvě venkovní utkání. V sobotu se střetli s Pardubicemi ve vyrovnaném duelu jak na střely, tak na vyloučení. Výsledkově ale zápas zvládli lépe právě Západočeši, když se v první části ujali vedení. Soupeř vyrovnal ve vlastním oslabení ještě v první třetině, ale ve druhé části skórovali opět Plzeňané – konkrétně Tymr, který se prosadil po vyhraném vhazování. Ti si poté na definitivní pojistku museli počkat až do konce třetí třetiny, když se přes celé hřiště do prázdné branky trefil Vít.

Nedělní utkání zavedlo Plzeň na hřiště ve Svitavách, kde po velkém boji Západočeši tentokráte na domácí Poličku nestačili. Plzeň šla ve druhé části několikrát do vedení, nejprve zásluhou Vodrážkova zásahu z mezikruží, na 2:1 dával poté povedenou ranou od červené a nakonec se trefil ještě Švarc po samostatném úniku a přesné střele nad lapačku domácího gólmana. Pokaždé se však hosté zmohli na odpověď, naposledy i díky dvojnásobné přesilovce. V poslední části se hostující Plzeňané dopustili tři minuty před koncem fatální chyby při vhazování v útočné třetině a propadli, následné přečíslení tří domácích hráčů na jediného obránce Polička využila a vstřelila vítěznou branku. Západočeši už se na odpověď nezmohli, možnost power-play v závěru jim zhatilo vyloučení.

Sobota 9. března HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Škoda Plzeň 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o zápase.

Neděle 10. března SK Kometa Polička – HBC Škoda Plzeň 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)

Podrobnosti o zápase.

Mladší dorost

Mladší dorostenci zavítali stejně jako jejich starší kolegové do Pardubic, kde sehráli dvě utkání. V sobotu se představili proti pardubickému HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, ale na body nedosáhli. Utkání přineslo z hostující strany jen řadu faulů a dva osobní tresty, o branky se tak starali domácí, kteří se ujali vedení hned v páté minutě utkání a to následně jen navyšovali.

Druhý zápas nabídl mnohem vyrovnanější partii, Plzeňané se v něm utkali se Svítkovem. Pardubičtí se drželi první třetinu, ale poté trochu povolili a střelecky mnohem aktivnější hosté se ujali dvoubrankového vedení 1:3. Kvůli problému s disciplínou se však domácí ve třetí části dostali k vyrovnávací brance a zápas dovedli až do nájezdů. Druhý bod následně přisoudil Plzeňanům až ve čtvrté sérii úspěšný Voves.

Sobota 9. března HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Škoda Plzeň 4:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o zápase.

Neděle 10. března TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice – HBC Škoda Plzeň 3:4ss (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)

Podrobnosti o zápase.

Starší žáci

Starší žáci se v posledním kole základní části vydali do Dobřan, kde rozhodně nezačali ideálně. Už ve druhé minutě se trefil domácí Sloup a poslal Dobřany do vedení, to navíc domácí ještě v první části navýšili po tečované ráně v přesilové hře. Aktivnější vstup do druhé části v podání Plzně vyústil v kontaktní branku Majera, individuální chybu na útočné modré ale potrestal dobřanský Mužík a náskok byl opět dvoubrankový. Majer se do druhé sirény trefil ještě jednou a ve třetí části hosté obrat dokonali. Konkrétně důrazný Ulč a střelecky úspěšný Majer.

Plzeňané v základní části dosáhli na vítězství ve skupině Západ MČR!

Neděle 10. března TJ Snack Dobřany – HBC Škoda Plzeň 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)

Podrobnosti o zápase.

Mladší žáci A

Mladší žáky čekalo utkání v Třemošné, které bez problémů ovládli, vysokou střeleckou produktivitu však přetavili jen ve tři vstřelené branky. V první třetině se otevřel skóre utkání Lukáš Zíka, ve druhé části na něj navázal, nejprve přesnou ranou z kruhu a poté důrazem před brankou, Matěj Votípka.

V týdnu se však ještě předtím postavili jako domácí proti vlastnímu B-týmu, který se solidním bojovným výkonem držel na dostřel až do třetí části. V té už "béčku" zřejmě došly síly, polevili a několikrát inkasovali.

Úterý 5. března HBC Škoda Plzeň – HBC Škoda Plzeň "B" 12:1 (1:0, 3:0, 8:1)

Podrobnosti o zápase.

Sobota 9. března TJ Tatran Třemošná – HBC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Podrobnosti o zápase.

Přípravka

Šestý turnaj letošní sezony čekal na plzeňskou přípravku v Písku. Kromě utkání s domácím HC ŠD Písek byl v plánu ještě zápas s Tatranem Třemošná, kvůli absenci Třemošné se ale Západočeši nakonec střetli v přátelském utkání se Stříbrem. Obě utkání skončila prohrami plzeňské přípravky, která podlehla Písku 2:5 a následně i Stříbru 3:8. Výsledky obou duelů však dostatečně nereflektují nasazení a bojovnost mladíků HBC Plzeň.

Sobota 9. března HC ŠD Písek – HBC Škoda Plzeň 5:2

Sobota 9. března Stříbro – HBC Škoda Plzeň 8:3



Program příštího víkendu:

Sobota – 16. března
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (17:00)
  • Mladší dorost: Kladno – Plzeň (14:30)
  • Mladší žáci A: Písek – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci B: Třemošná – Plzeň B (10:00)
  • B-tým: Plzeň B – Viktoria Plzeň (12:30)