Extraliga se vrací. Po pauze do Plzně zavítá Letohrad a Hradec Králové

Extraliga pokračuje o nadcházejícím víkendu osmnáctým, respektive devatenáctým kolem. Západočeši odehrají oba své duely na domácí půdě a pokud chtějí uhájit současné osmé místo, budou muset bodovat jak proti Hradci Králové, tak zejména proti devátému Letohradu.

SK OEZ Testa Letohrad, sobota 9.3. od 17:00

Letohrad patří ve FORD CREDIT extralize mezi celky s nejnižší produktivitou, jediné vzájemné střetnutí obou týmů ale na začátku října loňského roku zvládl na výbornou a doma Plzeň 2:0 porazil. Z posledních šesti zápasů před zimní přestávkou navíc hned pětkrát prohrál, to HBC Plzeň končila loňský kalendářní rok v lepší formě se čtyřmi vítězstvími v řadě, přestože dvě z nich byla po samostatných nájezdech.

Mezi nejproduktivnější hráče soupeře se řadí devítibodový Ondřej Lux (4+5) a David Halbrštát (3+6). V brance sází Letohrad na rozdíl od Plzně na jasnou jedničku, kterou tvoří Jan Šimara s úspěšností zákroků 91,4%, což je sice lepší číslo než u jakékoliv z brankářů domácích, průměrný počet inkasovaných branek na utkání však sahá oproti Plzeňanům až k číslu 2,88.

HBC Hradec Králové 1998, neděle 10.3. od 10:00

Hradec Králové by měl být papírově těžším soupeřem, jelikož v současnosti okupuje pátou příčku extraligové tabulky s desetibodovým náskokem na osmou Plzeň. Tu hradečtí na podzim porazili, den před zmíněným utkáním s Letohradem, 5:1. Rychle získaný náskok už si proti Západočechům v průběhu utkání pohlídali, když tehdy jediný přesný zásah plzeňského celku obstaral Petr Malík.

Z týmu Hradce je třeba upozornit na Jana Bacovského (15+5), který se s dvaceti kanadskými body drží na páté pozici v tabulce hráčské produktivity letošního ročníku, v prvním vzájemném utkání s Plzní navíc skóroval už po šestnácti vteřinách. Branku hostů hají tradičně Petr Brykner, který se dostal na průměr lehce přes 89%.

Ostatní utkání HBC Plzeň v nadcházejícím víkendu:

Sobota – 9. března
  • Starší dorost: Pardubice – Plzeň (13:30)
  • Mladší dorost: Pardubice – Plzeň (16:00)
  • Mladší žáci A: Třemošná – Plzeň (12:00)
  • Přípravka: Písek – Plzeň (10:30)
  • Přípravka: Třemošná – Plzeň (14:30)

Neděle – 10. března
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (14:30)
  • B-tým: Litice B – Plzeň B (13:30)