Hodnocení víkendu: Dorost přehrál Kovo na obou frontách, žáci ale podlehli Třemošné

Hokejbalisté týmu Kovo Praha nebudou na první jarní hrací víkend vzpomínat v nejlepším, jelikož podlehli Plzeňanům jak ve starším, tak v mladším dorostu a nevstřelili navíc v obou zápasech ani jednu branku. Starší žáci podlehli Třemošné.

Starší dorost

Sobotní program přinesl první jarní utkání starších dorostenců HBC Plzeň, kteří na domácí půdě hostili nedávného soupeře plzeňského A-týmu, a sice TJ Kovo Praha. První třetina byla vyrovnanější a podle slov trenéra Martina Davídka byli Plzeňané lehce zaskočeni důrazem a rychlostí soupeře, o to více ale Západočeši zabrali ve druhé třetině a rychle rozhodli o vítězi celého duelu. Už po dvou minutách druhé části svítilo na tabuli skóre 2:0 a plzeňští dorostenci pokračovali ve zlepšené hře i nadále, hlavně však přidávali další branky. Na konci se tak mohli radovat z jasné výhry 6:0 po brankách Pauera, Víta a dvojice dvougólových střelců, Forejta se Švarcem.

Sobota 2. března HBC Škoda Plzeň – TJ Kovo Praha 6:0 (0:0, 4:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání starších dorostenců.

Mladší dorost

Mladší dorostenci měli v sobotu stejného soupeře jako jejich starší spoluhráči, tedy pražské Kovo. Tentokráte však domácí tým dominoval od samého úvodu, když se ujal vedení hned ve druhé minutě první třetiny. Hosté se navíc nedočkali ani čestného úspěchu v podobě vstřelené branky, přestože měli k dispozici trestné střílení. Domácí odolali a zaznamenali vysoké vítězství v poměru 13:0, i díky skvělému závěru druhé třetiny, když během tří minut skórovali hned třikrát. Kovo tak v obou sobotních zápasech dorosteneckých kategorií nevstřelilo jedinou branku, což je zajisté parádní vizitka pro plzeňské obránce.

Sobota 2. března HBC Škoda Plzeň – TJ Kovo Praha 13:0 (3:0, 5:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání mladších dorostenců.

Starší žáci

První jarní utkání čekalo také na starší žáky, kteří v neděli hostili Třemošnou. Jarní prázdniny se na domácím týmu neblaze podepsaly, rozhodily starším žákům tréninkový program a způsobily řadu absencí, do nedělního zápasu tak v plzeňském dresu naskočilo pouhých jedenáct hráčů do pole. I přes řadu nepřesností se Plzeňané dostali v první části do dvoubrankového vedení, to ale neudrželi. I přes paradoxně zlepšený výkon ve zbytku utkání Plzeň nezabránila smolné ztrátě vedení a následně ani vítězné trefě hostů. Výsledek už nezachránila ani závěrečná hra bez brankáře, přestože si Plzeňané vypracovali řadu slibných příležitostí, a nakonec tedy Západočeši prohráli 2:3.

Neděle 3. března HBC Škoda Plzeň – TJ Tatran Třemošná 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání starších žáků.

Program příštího víkendu:

Sobota – 9. března
  • Starší dorost: Pardubice – Plzeň (13:30)
  • Mladší dorost: Pardubice – Plzeň (16:00)
  • Mladší žáci A: Třemošná – Plzeň (12:00)
  • Přípravka: Písek – Plzeň (10:30)
  • Přípravka: Třemošná – Plzeň (14:30)

Neděle – 10. března
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (14:30)
  • B-tým: Litice B – Plzeň B (13:30)