Ondřej Kejř: Zatím hrajeme dobře, ale forma se ukáže až v soutěžních utkáních

Plzeňané se v loňském ročníku do play-off probojovali, ale skončili už v prvním kole na holích pozdějšího finalisty, týmu Kert Park Praha. Ondřej Kejř, čtvrtý muž kanadského bodování základní části z minulé sezony, měl před zahájením nového ročníku nabídku na přestup, nakonec ale v západočeské metropoli setrval.

Ondřej Kejř byl v minulé sezoně dalece neproduktivnější hráč Západočechů, když se se třiceti kanadskými body zařadil na čtvrté místo bodování celé soutěže. Sám si tehdy připsal dvojnásobný počet bodů než další Plzeňané v pořadí, Vágner s Průchou.

Letos má tento český reprezentant smůlu na zranění, a svému týmu byl tak schopen vypomoci jen v jedenácti soutěžních duelech. Lehké zranění si přivodil navíc i během probíhající přípravy. Na otázku, zda-li se dá do pořádku před dalším přátelským utkáním říká: „Udělám pro to všechno, ale v současné chvíli tu dobu léčení neumím odhadnout.“

Plzeň se v současné době nachází na osmé pozici, tedy posledním místě, zaručujícím účast v letošním play-off. „Hlavní cíl je v první řadě se zachránit, ale je samozřejmé, že když si držíme osmou pozici, tak logicky chceme hrát play-off. Určitě se chceme na prvním místě vyhnout baráži, ale budeme se zároveň snažit udržet si to osmé místo,“ ujišťuje fanoušky plzeňský střelec.

Na HBC Plzeň čeká po zimní přestávce nejprve domácí dvojutkání s Letohradem a Hradcem Králové, následně se utkají na cizím hřišti s Vlašimí a Jindřichovým Hradcem. „Ohledně těch prvních dvou utkání s Letohradem a Hradcem Králové doma není o čem debatovat. Tam musíme vyhrát. Obzvláště pokud chceme pomýšlet na play-off, tak Letohrad i Hradec Králové musíme porážet,“ vidí situaci jasně český reprezentant.

„Ve Vlašimi to bude určitě strašně těžké. Je to přece jenom lídr tabulky, ale zkusíme překvapit a uvidíme. Netroufám si ale tipovat výsledek. S Jindřichovým Hradcem by to pak měla být jasná výhra,“ věří v body Kejř. „Tým se oproti loňsku zlepšil. Hráči mají více zkušeností a myslím, že směrem k play-off hrajeme docela dobře. Uvidíme jak nám to půjde právě v soutěžních utkáních,“ dodává.

Letošní sezona vyrcholí světovým šampionátem, kam by se v případě potřebné herní formy a zdravotní kondice měl Ondřej Kejř podívat. „Abych řekl pravdu, tak mistrovství světa zatím vůbec neřeším. Určitě se těším, ale je to ještě dlouhá doba. Teď se hraje extraliga a na tu se soustředím. Do té doby se může stát ještě mnoho věcí, můžu se třeba i zranit a nikam stejně nepojedu,“ vysvětluje třicetiletý útočník.