Turnaj čtyř nejlépe zvádli domácí hráči. Nová U20 byla příjemným překvapením.

Plzeňané odkrojili další část herní přípravy. K měření sil si domácí tým pozval Pardubice, Ústí nad Labem a nově se tvořící reprezentační dvacítku. Ta se představila ve velmi dobrém světle.

Hned úvodní souboj byl vlatně zápasem o celkové vítězství tohoto neoficiálního turnaje. Plzeňané po rychlých dvou brankách ( O. Kejř, J. Kejř) hráli nepřesvědčivě a bez potřebného nasazení. Toho využila dvacítka k rázné odpovědi. Domácí odchovanec Marek Forejt zařídil během minuty srovnání skóre na 2:2. Matný výkon domácích pokračoval i v druhé třetině. Přestože Michal Edl zařídil Plzni vedení, soupeř opět srovnal. Vteřinu před koncem třetiny... Vítězství si Mečouni ale nenechali ujít. Rozhodující gól vstřelil Martin Regner.

Zápas mezi extraligovými týmy Pardubic a Elbou zvládli lépe Východočeši. Ústí po celý zápas pouze dotahovalo. Na branku Radka Mašíka z úvodu třetí třetiny, která znamenala vedení Pardubic 5:3 už odpověď nenašla a tímto poměrem branek také utkání skončilo.

Utkání domácí Škody a Pardubic nabídl za strany domácích úplně jiný hokejbal. Aktivní hrou s daleko přesnější kombinací přinesl ovoce v podobě jednoznačné výhry 5:1. Na rychlou branku Martina Zrny odpověděl rychle pardubický Ingršt, ale dále se už prosazovali pouze Plzeňané. Ve 36. minutě za stavu 3:1 pro domácí a při vyloučení Petra Gřonky se pokusil trenér hostů o zvrat v utkání a odvolal brankáře. Násedovala téměř nevídabá situace. Tomáš Semera získal nastřelený míček pod kontrolu a dlouhým lobem ho poslal do opuštěné branky Pardubic! Vzápětí v euforii poslal další míček vzduchem, ale do hlediště. Pardubice znovu zesíly počet hráčů na hřišti a hráli část přesilovky dokonce 6-3. Branku nevstřelily a konečný účet podtrhnul Jan Majer.

Největší výsledkové překvapení se zrodilo v sobotu večer. To s chutí hrající dvacítka vyprovodila aktuálně čtvrtý tým extraligy - Ústí n. Labem debaklem. Kanonádu načal v páté minutě Dalimil Zvonek. Ve třinácté minutě přidali další dva přesné zásahy Plzeňan Martin Kunzmann a David Pražan. Od té doby se na ústecké střídačce dala atmosféra doslova krájet...

Reprezentace U20 nakonec zvládla i svoje poslední představení. V nedělním utkání tahala celý zápas za kratší konec. Pardubice měly tentokrát skvostný nástup. V čase 11:05 už to bylo 3:0 pro Východočechy. Po dvou třetinách vedly 5:2, ale k vítězství to stejně nestačilo. Mladí bojovníci začali stíhací jízdu za vítězstvím. Ve 36. minutě snížil Martin Kunzmann na 3:5. V čase 43:10 přidal další gól Jan Lux a pět vteřin před koncem zařídil vyrovnání Milan Schnaubelt. A aby toho nebylo málo tak v penaltách uspěl i Jiří Krejsa a zařídil tak další výhru českých juniorů.

Penalty rozhodovaly také v posledním zápase. Plzeň proti Ústí navázala na svůj předešlý zápas a tak se hrálo téměř neustále na polovině Elby. Škodovka svoji aktivní hrou nutila soupeře k faulům, přesto žádná z nabídnutých přesilovek neskončila brankou. Soupeř hrál oslabení mimořádně aktivně a v brance se několikrát zaskvěl Hruška. Jeho neprůstřenost ukončil na začátku druhé třetiny Jakub Šiman a o devět minut později další sváteční střelec Ondřej Malý. Byl to však jen zlomek dalších šancí, které si Mečouni vytvořili. Za Hruškou navíc dvakrát zazvonila tyčka po bombách M. Zrny a M. Průchy. Na konci druhé třetiny dostal M. Slanec trest 2+2 minuty. Prohraný souboj a šťastná teč znamenaly v úvodu poslední části snížení. Autor branky Jan Štěpánek se za minutu a půl prosadil ještě jednou a rázem bylo srovnáno. Domácím chvíli trvalo než se otřepali a i když po krátké době opět převzali iniciativu už to nebyl ten parádní výkon z předešých dvou třetin. Zápas dospěl k penaltám a tam byl jediným úspěšným střelcem reprezentační obránce Miroslav Růžička.

Výsledky zápasů

Sobota 16. února 2013

9:30HBC Plzeň - Česká republika U204:3 (2:2, 1:1, 1:0)
12:00Elba Ústí nad Labem - HBC Pardubice3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
16:00HBC Pardubice - HBC Plzeň1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
18:30Česká republika U20 - Elba Ústí nad Labem7:2 (3:0,2:1,2:1)

Neděle 17. února 2013

9:30Česká republika U20 - HBC Pardubice6:5ss (3:1,2:1,0:3)
12:00HBC Plzeň - Elba Ústí nad Labem2:3ss (0:0,0:2,2:0)

Tabulka turnaje

1. HBC Plzeň             2  0  1  0   11:7   7
2. Česká republika U20   1  1  0  1   16:11  5
3. HBC Pardubice         1  0  1  1   11:14  4
4. Elba Ústí nad Labem   0  1  0  2    8:14  2