Hodnocení víkendu: Souboje se Severočechy přinesly šest bodů

Extraligové týmy HBC Plzeň svedly o víkendu 27. a 28. října čtyři souboje s týmy ze severních Čech. Úspěšnost byla padesátiprocentní. A-tým zvítězil nad Ústím nad Labem a prohrál s Mostem. Starší dorostenci přivezli z Ústí tři body, mladší odjeli s porážkou. Dalším třem družstvům se dařilo výborně. Starší žáci vyhráli v Karlových Varech, mladší v Třemošné a béčko zdolalo Viktorii Plzeň.

A-tým

Hráči extraligového A-týmu vstřelili ve dvou víkendových duelech jen dvě branky. Pozitivní je, že tato bilance stačila alespoň na zisk tří bodů, když Plzeňané v sobotu nejtěsnějším možným rozdílem přehráli Ústí nad Labem. V neděli naopak Západočeši podlehli Mostu, který vstřelil dvě branky a to mu stačilo k zisku tří bodů. Plzeňští jsou stále na předposlední příčce, ale alespoň se vzdálili poslední pozici, která znamená pád do nižší soutěže.

Sobota 27. října HBC Škoda Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Neděle 28. října HBC Škoda Plzeň - HBC Pento Most 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)


Starší dorost

Svěřenci trenéra Martina Davídka sehráli vyrovnané utkání v Ústí nad Labem a nakonec prožili šťastný závěr. V posledním dějství se dostali do vedení a to uhájili.

Sobota 27. října Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Škoda Plzeň 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)


Mladší dorost

Mladší dorostenci se sice v Ústí dostali do vedení, jenže to bylo v utkání naposledy, kdy tahaly za delší konec. Přestože Plzeňané častěji stříleli, produktivnější byl domácí tým, který zvítězil 5:3.

Sobota 27. října Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Škoda Plzeň 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)


Starší žáci

Starší žáci si připsali další výhru a stále jsou v této sezóně neporaženi. Tentokrát uspěli na hřišti Karlových Varů, kde ani jednou neinkasovali a dokázali vstřelit tři branky.

Neděle 28. října SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Škoda Plzeň 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)


Mladší žáci

Mladší žáci "A" nastoupili v neděli v Třemošné a zvítězili jasně 11:0. Připsali si tak již šestou výhru v této sezóně.

Sobota 27. října TJ Tatran Třemošná - HBC Škoda Plzeň "A" 0:11 (0:3, 0:4, 0:4)


B-tým

Béčko zvládlo prestižní duel s Viktorií Plzeň, tedy s jedním z nejbližších soupeřů z čela tabulky. B-tým získal náskok v prvním dějství a přestože padlo ještě hodně branek, dokázal dotáhnout utkání ke šťastnému konci.

Sobota 27. října SHC Viktoria Plzeň - HBC Škoda Plzeň "B" 4:5 (0:2, 3:3, 2:1)