Plzeňští mládežníci si užili hokejbalový víkend v Oberwilu

Hráči starších žáků a obou dorosteneckých týmů sehráli o víkendu 1. a 2. září 2012 celkem čtyři utkání ve švýcarském Oberwilu. V zemi Helvétského kříže hrají mladí hokejbalisté v odlišně rozdělených věkových kategoriích, proto Plzeňané nastoupili v nezvykle složených týmech. Všechny čtyři duely skončily vítězstvím hostujícího družstva.

Hokejbal se ve Švýcarsku hraje na menších hřištích a pouze ve čtyřech hráčích, ale tentokrát se hrálo podle mezinárodních pravidel. To byla pro Plzeňany výhoda. "Soupeř moc nechodil do těla, spíš nahazovali míčky a dobíhali je. Na to jsou asi zvyklí, až v závěru druhého utkání se oboustranně trochu přitvrdilo," popisuje Jakub Vlasák, autor dvou plzeňských branek. Ke hře říká: "Na začátku prvního zápasu pršelo a my jsme si nemohli zvyknout na mokrý asfalt. Prohrávali jsme 0:1, ale pak jsme se rozstříleli a jasně vyhráli. Podobně to bylo i v neděli. První třetina skončila 3:3, pak už jsme góly stříleli hlavně my."

Mladý útočník je spokojen nejen se hrou a dvěma výhrami, ale rád se podíval na to, jak se hokejbal hraje jinde než v České republice. "V Oberwilu mají pěkné hřiště, perfektní zázemí. Bylo o nás dobře postaráno," pochvaluje si a dodává ještě jeden zážitek: "Dvakrát jsme se byli podívat v nedaleké hokejové hale. Viděli jsme utkání žáků i místního áčka."

Dlouhé cesty do švýcarského Zugu nelituje ani David Hrubý, brankář plzeňských starších žáků. "Cesta byla i přes mírné zpoždění v pohodě, ubytování bylo zajímavé. Spali jsme v bunkrech a na bunkry to byl docela luxus," říká a neskrývá radost, že se mohl s hokejbalem podívat do zahraničí: "Jsem rád, že jsem dostal šanci v sestavě a zachytal si ve Švýcarsku."

David Hrubý byl spokojen i se svým výkonem, ostatně dařilo se celému týmu. "I když jsem se ze začátku trochu hledal, kluci mi pomohli a v obou zápasech jsme slavili výhru," říká a dodává: "Samozřejmě jsme udělali spoustu chyb, ale věřím, že do začátku soutěže s panem Vildem na trénincích mákneme a do začátku soutěže vše vypilujeme."

Výsledky zápasů

Sobota 1. září
Oberwil Rebells U14 - HBC Plzeň SŽ+MD 3:9 (1:4, 0:2, 2:3)
Branky Plzně: 2x Tarantík, 2x Votípka, 2x D.Vlasák, Lokajíček, Kovářík, Hýbl.

Oberwil Rebells U17 - HBC Plzeň MD+SD 2:8 (1:3, 1:2, 0:3)
Branky Plzně: 4x Švarc, 2x Kunzmann, J.Vlasák, Davídek.

Neděle 2. září
Oberwil Rebells U14 - HBC Plzeň SŽ+MD 2:7 (0:2, 1:1, 1:4)
Branky Plzně: 2x D.Vlasák, 2x L.Zíka, 2x Votípka, Bočan.

Oberwil Rebells U17 - HBC Plzeň MD+SD 5:10 (3:3, 0:2, 2:5)
Branky Plzně: 3x Pauer, 2x Švarc, 2x Hanuš, Pyšek, Davídek, Vít.

Fotografie

Několik momentek ze zápasů najdete ve fotogalerii.