Startuje extraligová sezóna 2012/13, A-tým míří do Mostu

Již v sobotu 1. září vstoupí A-tým HBC Plzeň do extraligové sezóny 2012/13. V 16 hodin začíná utkání v mostecké hokejbalové hale. Další týmy si ještě užívají prázdnin, oba dorostenecké výběry vstoupí do svých soutěží shodně v sobotu 8. září, kdy se naopak v Plzni představí hokejbalisté z Mostu.

A-tým

Nejvyšší česká hokejbalová soutěž odstartovala již v sobotu 25. srpna a nyní do ní vstoupí také plzeňští hokejbalisté. Ti se představí na hřišti mosteckého Penta, tedy v hale, odkud se body nevozí vůbec snadno.

Plzeňané sehráli v rámci přípravy šest zápasů a připsali si pět výher, prohráli jen na hřišti Kladna (3:6). Svěřenci trenérů Kadaněho a Kováříka se naopak radovali z výběr nad reprezentací Švýcarska Heilbronnem (5:3), reprezentací Švýcarska (5:3), Jindřichovým Hradcem (5:4), Třemošnou (6:1) a Liticemi (6:0).

Tým prošel před sezónou řadou změn. Na soupisce nenajdeme Adama Vágnera či Petra Zemana. Mimo hru jsou minimálně pro začátek sezóny zranění Lukáš Hofmeister, Marek Lendl, Martin Regner a Martin Zrna. Naopak větší šanci dostanou mladíci Ondřej Benedikt, Martin Krch či Petr Malík a představí se také úplně nové tváře. V brance by se mohl objevit Jan Marek, v útoku pak trojice Jakub Kořínek, Jakub Šiman, Ondřej Malý.

V Mostě čeká nově složené mužstvo první ostrá zkouška. Další pak přijde o týden později, kdy hned dvě utkání uvidí hokejbalová hala v Plzni na Košutce.

Sobota 1. září HBC Pento Most - HBC Plzeň od 16:00