Halou se prohnala kanadská smršť, přinesla zkušenosti

Hokejbalová hala na Košutce v sobotu 16. června hostila dva atraktivní duely. Představily se zde kanadské mládežnické reprezentace, které změřily síly s mladými Plzeňany. První utkání, ve kterém se představili domácí mladší dorostenci, skončilo těsnou výhrou zámořského týmu v poměru 7:6. Druhý zápas pak hosté jasně ovládli a nad starším dorostem zvítězili 7:1.

Přes těsnou prohru byl trenér plzeňských mladších dorostenců Václav Tůma s vystoupením svých svěřenců nadmíru spokojen: "Nečekali jsme, že s tak kvalitním soupeřem můžeme odehrát naprosto vyrovnané utkání. Padlo hodně branek, takže se diváci museli bavit. Hráli všichni hráči, kteří se v sezóně objevili v našem týmu a tohle pro ně byla taková malá odměna."

Josef Kadaně na střídačce týmu složeného ze starších dorostenců a několika mladších hráčů A-týmu musel zkousnout vyšší prohru a k zápasu řekl: "Soupeř nám dal lekci z produktivity. Neměl výraznou herní nebo střeleckou převahu, ale v zakončení byl jasně lepší. Proto byl rozdíl ve skóre tak výrazný."

Kanadský kouč Barry Greer (vede reprezentační osmnáctku) byl velmi spokojen a kladně hodnotil oba duely: "Jsem rád, že jsme mohli sehrát zápasy s kvalitními soupeři. Zvláště první utkání bylo naprosto vyrovnané a náš tým důkladně prověřilo. Ale také druhý zápas nebyl tak jednoznačný, jak by mohlo skóre ukazovat. Nám se dařilo dvě třetiny střílet branky, pak jsme se schválně trochu zatáhli, abychom vyzkoušeli jinou taktickou variantu a obraz hry se změnil. Utkání bylo vyrovnané a třetina skončila stavem 1:1."

HBC Plzeň MD - Team Canada U16 6:7 (1:1, 2:2, 3:4)

Branky Plzně: 6:52 Kunzmann (Hanuš), 20:52 Švarc (Kunzmann), 22:32 Pauer (Tymr, Švarc), 36:16 Šmíd (Pyšek), 37:45 Hnízdil (Pauer), 41:16 Švarc (Tymr).

Střely na branku: 26:29. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:2.

Sestava Plzně: Kráčina (Návara) - Hanuš, Davídek, Papán, Pokorný, Šmíd, Vít, Pangrác, Jindřich - Hnízdil, Kunzmann M., Ulm, Forejt, L.Novický, Vlasák, Pauer, Tymr, Švarc, Votava, Kaňka, Pyšek.

HBC Plzeň MD - Team Canada U18 1:7 (0:2, 0:4, 1:1)

Branka Plzně: 37:32 Lang (Pejchar, Frajdl).

Střely na branku: 24:33. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1.

Sestava Plzně: Košňar (Zoubek) - Malík, Slanec, Frajdl, Štěrba, Polívka E., Král, Strejček, Lang, Lisý, Pejchar, Benedikt J., Kolařík, Šiman, Kunzmann V., Malý.