Hodnocení víkendu: Dorostenci vykročili do semifinále

Víkend 7. a 8. dubna přinesl třem týmům HBC Plzeň první boje v play-off. A-týmu se vůbec nedařilo a dvakrát utrpěl vysokou porážku na hřišti pražského Kertu. Naopak výrazně lépe si vedly dorostenecké výběry. Oba týmy v domácím prostředí zaznamenaly dva body a mohou o svém postupu do semifinále rozhodnout již ve třetích utkáních čtvrtfinálových sérií. Vítězství si připsal také B-tým v souboji s Boytronicem Plzeň, dařilo se i hráčům přípravky, kteří se představili ve třech utkáních v Třemošné.

A-tým

Plzeňský A-tým je jediný krok od vyřazení a konce letošní extraligové sezóny. V Praze dvakrát jasně prohrál, inkasoval celkem patnáct branek a sám se nedokázal ani jednou prosadit.

Sobota 7. dubna HC Kert Park Praha - HBC Plzeň 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Neděle 8. dubna HC Kert Park Praha - HBC Plzeň 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)


Starší dorost

Starší dorostenci zvládli s přehledem první dva duely čtvrtfinálové série, ve které bojují s týmem Ústí nad Labem. V sobotu zvítězili i díky výtečnému výkonu gólmana Marka Košňara 2:0, v neděli pak vyhráli ještě přesvědčivěji 5:1, když dvě trefy zaznamenal Lukáš Lisý.

Sobota 7. dubna HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Neděle 8. dubna HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)


Mladší dorost

Mladší dorostenci mají stejně jako jejich starší kolegové dobře našlápnuto k postupu. V hale na Košutce si dvakrát poradili se soupeřem z Pardubic. Nejprve mělo konečné skóre podobu 4:1, v druhém utkání pak 6:2.

Sobota 7. dubna HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Neděle 8. dubna HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:2 (3:2, 3:0, 0:0)


Mladší žáci

Mladší žáci hrají své utkání až v úterý 10. dubna, kdy se představí na hřišti v Horní Bříze. jsou jasnými favority, protože dosud nasbírali o patnáct bodů více než soupeř.

Úterý 10. dubna HBC Plzeň - TJ ZKZ Horní Bříza od 17:00


Přípravka

Plzeňská přípravka se v sobotu představila v Třemošné hned s dvěma výběry. Nejprve se tyto týmu utkaly mezi sebou, poté změřily síly se soupeři z Třemošné a Českých Budějovic.

Sobota 7. dubna HBC Plzeň 2 - HBC Plzeň 1 4:0
Sobota 7. dubna HBC Plzeň 1 - TJ Tatran Třemošná 1:3
Sobota 7. dubna SK Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 2 2:3


B-tým

Hráči B-týmu si připsali důležitou výhru nad Boytronicem, díky které jsou právě před tímto soupeřem na druhé příčce tabulky oblastní ligy s náskokem jediného bodu. Mají však na svého nejbližšího soupeře ještě jedno utkání k dobru.

Sobota 7. dubna HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň 6:5ss (1:0, 2:2, 2:3)