Hodnocení víkendu: Čtyřem týmům se dařilo, dvěma nikoli

Víkend na přelomu března a dubna byl pro HBC Plzeň poměrně úspěšný. A-tým zvítězil nad Kladnem, starší dorost uspěl v utkání v Pardubicích, starší žáci si připsali dvě výhry na jihu Čech a béčko zdolalo rezervu Litic. Prohráli jen mladší dorostenci v Dobřanech a mladší žáci ve Stříbře.

A-tým

Hokejbalový mistr z Kladna přijel do Plzně jen s jedenácti hráči do pole a nebyl domácímu týmu vyrovnaným soupeřem. Přesto není výsledek tak jednoznačný, jak by průběh hry nasvědčoval. Plzeňané využili jen zlomek svých příležitostí, zvítězili 4:2.

Utkání již nemohlo nic změnit na tom, že Západočeši ve čtvrtfinále play-off narazí na pražský Kert, vítěze základní části. Svěřenci trenéra Martina Kováříka tak budou bojovat proti soupeři, se kterým letos dvakrát prohráli. Na druhou stranu je třeba připomenout, že v posledních dvou letech plzeňský tým vyřadil ve čtrvtfinále play off právě Pražany

Sobota 31. března HBC Plzeň - HBC ALPIQ Kladno 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)


Starší dorost

Starší dorostenci uzavřeli základní část soutěže výhrou v Pardubicích a udrželi tak druhou pozici v extraligové tabulce. Dvěma góly nejvýrazněji přispěl Marek Forejt.

V prvním kole vyřazovacích bojů se Plzeňané střetnou s Ústím nad Labem.

Sobota 31. března HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)


Mladší dorost

Mladší dorostenci nezvládli poslední duel dlouhodobé části soutěže, prohráli v Dobřanech. Po dvou třetinách byl stav 2:2, poté však domácí tým nastřílel hned čtyři branky a konečný stav měl podobu 6:3.

Ve čtvrtfinále play-off čeká svěřence Václava Tůmy tým Pardubic.

Sobota 31. března TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)


Starší žáci

Tým starších žáků zaznamenal hned dva úspěchy a má za sebou vydařenou cestu na jih Čech. Mladí Plzeňané si poradili s Jindřichovým Hradcem i Suchdolem nad Lužnicí.

Sobota 31. března TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň 2:6 (0:3, 1:0, 1:3)
Neděle 1. dubna SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)


Mladší žáci

Mladší žáci prohráli ve Stříbře jasně 1:5, i když po dvou třetinách byl stav ještě vyrovnaný. Poslední dějství však skončilo poměrem 4:0 pro domácí.

Sobota 31. března HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)


B-tým

Hráči B-týmu nevstoupili do utkání ve Štruncových sadech zrovna vydařeně a brzy prohrávali 0:1, poté však průběh zápasu otočili a připsali si výhru 5:2. Tým Litice "B" tak je již ze hry o postup do play-off, naopak béčko HBC Plzeň stále drží pozici mezi elitní čtveřicí.

Neděle 1. dubna TJ Plzeň-Litice "B" - HBC Plzeň "B" 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)