Nejen A-tým čeká náročný víkend se dvěma zápasy

Víkend 24. a 25. března přinese hned třem družstvům HBC Plzeň po dvou utkáních. A-tým se představí na hřišti Pardubic a pražského Kertu. Oba dorostenecké týmy přivítají v domácím prostředí Ústí nad Labem a Most. Hrají také mladší žáci (doma proti Písku) a béčko (v Karlových Varech s Ostrovem). volna si užívají jen starší žáci a hráči přípravky.

A-tým

Plzeňské áčko zamíří v sobotu k utkání do Pardubic, tedy na hřiště týmu, kterému se v této sezóně velmi daří a je na třetí příčce extraligové tabulky. Pikantnosti souboje navíc přidává, že proti sobě budou stát trenéři reprezentační dvacítky Martin Kovářík a Jiří Mašík. V prvním letošním duelu se z výhry radoval pardubický lodivod.

Nedělní utkání bude pro elitní plzeňský tým ještě větší zkouškou. Kert Park Praha zatím hraje v základní části výborně. I když v posledním kole Pražané prohráli ve Vlašimi, takže jsou k poražení. Opět půjde o atraktivní duel. Nejenže se oba týmy v posledních letech často potkávaly v play-off, ale především je zajímavý fakt, že na střídačce týmu z Lužin letos stojí Rostislav Kurfürst, muž v Plzni dobře známý.

Sobota 24. března HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň od 17:00
Neděle 25. března HHC Kert Park Praha - HBC Plzeň od 11:00


Starší dorost

Do konce základní části extraligy staršího dorostu zbývá každému týmu odehrát tři utkání. Plzeňané se nyní představí dvakrát v hale na Košutce. Výhry nad Ústím nad Labem a Mostem by jim umožnili bojovat o druhou příčku, která v tuto chvíli patří Letohradu.

Sobota 24. března HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem od 15:00
Neděle 25. března HBC Plzeň - HBC Pento Most od 15:00


Mladší dorost

Mladší dorostenci přivítají soupeře ze stejných měst jako jejich starší kamarádi. Půjde o velmi těžkou prověrku. Ústí nad Labem totiž v dosavadním průběhu soutěže nasbíralo stejně bodů jako Plzeňané a Most patří k týmům bojujícím o postup do play-off, takže potřebuje každý bod.

Sobota 24. března HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem od 12:30
Neděle 25. března HBC Plzeň - HBC Pento Most od 12:30


Mladší žáci

Tým mladších žáků v sobotu přivítá hokejbalisty z Písku. Utkají se dva sousedé v tabulce, takže půjde o důležité utkání vzhledem ke kvalifikaci do dalších částí mistrovství republiky. Oba týmy nyní dělí čtyři body, hosté mají utkání k dobru.

Sobota 24. března HBC Plzeň - HC Švantlův Dvůr Písek od 10:30


B-tým

Béčko má sice nyní v čele oblastní ligy slušný náskok před čtveřicí největších soupeřů, ale přesto nemá místo v play-off jasné. Do konce základní části totiž zbývá odehrát ještě osm zápasů a o čtyři postupová místa bojuje právě hned pět týmů. Jendím z nich je také nejbližší soupeř Plzeňanů. Atlantis Ostrov se prezentuje atraktivní útočnou hrou a pravidelně získává body, takže v neděli bude v Karlových Varech favoritem.

Neděle 25. března HBC Atlantis Ostrov - HBC Plzeň "B" od 11:00