Hodnocení víkendu: Dařilo se především v domácím prostředí

Hokejbalistům HBC Plzeň se o víkendu 10. a 11. března dařilo především v utkáních hraných v hokejbalové hale na Košutce. A-tým zde porazil Most, starší i mladší žáci přehráli Třemošnou. Na hřištích soupeřů byla úspěšnost poloviční. Starší dorost v Kladně prohrál, mladší dorost naopak zvítězil. Mladší žáci již ve čtvrtek podlehli Liticím, B-tým přivezl tři body z Karlových Varů.

A-tým

Sobotní extraligové utkání hrané před zraky kamer serveru Střižna.cz přineslo divákům, kteří zavítali do haly na Košutce, dramatickou podívanou. Hráči obou týmů bojovali o každý metr a stav byl neustále velmi vyrovnaný. Rozuzlení nakonec přinesla až 43. minuta a střela Petra Zemana, která určila konečnou podobu výsledku 4:3.

Pro Plzeň jsou získané tři body velmi důležité. Západočeši se totiž znovu vzdálili barážové pozici, přiblížili si play-off i možnost bojovat o lepší umístění.

Sobota 10. března HBC Plzeň - HBC Pento Most 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)


Starší dorost

Přes dvacet střeleckých pokusů nepřineslo starším dorostencům v utkání v Kladně ani jedinou branku. Domácím se vedlo o poznání lépe, a tak zvítězili a potvrdili, že v čele extraligové tabulky nejsou náhodnou.

Sobota 10. března HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)


Mladší dorost

Mladší dorost pokračuje ve velmi dobrých jarních výkonech a svou formu potvrdil výhrou v Kladně. Jedná se již o šesté vítězství v řadě. Plzeňští tak upevnili své postavení na druhé příčce.

Sobota 10. března HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)


Starší žáci

Starší žáci si v sobotním duelu s Třemošnou připsali velmi cenou výhru, když lídra soutěže přehráli poměrem 4:2. Díky tomu jsou svěřenci trenéra Kadaněho na třetí pozici a na první místo ztrácí jen tři body.

Sobota 10. března HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)


Mladší žáci

Mladší žáci hráli ve čtvrtek odložené utkání na hřišti Litic, nevstřelili jedinou branku a prohráli jasně 0:4, když všechny góly obdrželi v prostřední části hry. Reputaci si pak vylepšili v sobotním zápase s Třemošnou, kterou v domácím prostředí porazili 6:1.

Čvrtek 8. března TJ Plzeň - Litice - HBC Plzeň 4:0 (0:0,4:0,0:0)
Sobota 10. března HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 6:1 (3:0, 3:0, 0:1)


B-tým

Plzeňské béčko se protrápilo k výhře 4:3 v Karlových Varech. Na mokrém povrchu plném louží se B-tým trápil a vítězství získal až díky brance 31 vteřin před koncem.

Neděle 11. března CSKA Karlovy Vary "SD" - HBC Plzeň "B" 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)