Je tu ostrý start jara, A-tým cestuje na sever Moravy

Minulý víkend byl jen předkrmem, teprve nyní opravdu startuje pro HBC Plzeň hokejbalové jaro. A začátek je to velmi ostrý. A-tým míří na sever Moravy, kde se utká s Třincem a Karvinou. Oba dorostenecké týmy hostí v hale na Košutce Letohrad a Hradec Králové. Starší žáci hrají ve Štruncových sadech proti Liticím, béčko přivítá rezervu Tatranu Třemošná.

A-tým

Plzeňské áčko je po podzimní části sezóny v tabulce na sedmé příčce a bude na jaře muset ještě hodně bojovat o právo účasti v play-off. Hned start nebude vůbec jednoduchý, protože Plzeňané cestují k zápasům v Třinci a Karviné. Přestože oba týmy jsou na chvostu tabulky, v domácím prostředí nebudou chtít dát kůži lacino.

V přípravných utkáních se svěřencům trenéra Martina Kováříka dařilo se střídavými úspěchy. To platilo také pro nejprestižnější akci - Pilsen Cup 2012. Zápas, který nejvíce naznačil potenciál týmu, sehráli Západočeši v domácím prostředí s Kladnem. Loňského mistra jasně přehráli. Ale až extraligové zápasy ukážou, jak se příprava povedla a jak jsou hráči připraveni na rozhodující část letošního ročníku.

Sobota 3. března HBC Enviform Třinec - HBC Plzeň od 16:00
Neděle 4. března HbK INTEVO Karviná - HBC Plzeň od 10:30


Starší dorost

Starší dorostenci budou moci hned v prvních utkáních jarní části sezóny dokázat, jak vysoko mohou jejich ambice sahat. V domácím prostředí hostí dva silné soupeře. Nejdříve Letohrad, který figuruje na druhé příčce, poté Hradec Králové, šestý tým tabulky.

Sobota 3. března HBC Plzeň - SK OEZ Testa Letohrad od 17:00
Neděle 4. března HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988 od 12:30


Mladší dorost

Mladší dorost čekají o víkendu stejní soupeři jako v případě starších dorostenců. A také v této soutěži platí, že Východočeši jsou velmi kvalitními soupeři. Letohrad je dokonce s výrazným náskokem v čele soutěže. Hradec Králové ztrácí na Plzeň jediný bod a je pátý.

Sobota 3. března HBC Plzeň - SK OEZ Testa Letohrad od 14:30
Neděle 4. března HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988 od 10:00


Starší žáci

Starší žáci sehrají své utkání v sobotu na hřišti ve Štruncových sadech, kde se v městském derby postaví týmu Litic, svému sousedovi v tabulce soutěže.

Sobota 3. března TJ Plzeň - Litice - HBC Plzeň od 12:30


Mladší žáci

Mladší žáci se na žádost soupeře představí ve svém prvním jarním utkání až ve čtvrtek.

Čvrtek 8. března TJ Plzeň - Litice - HBC Plzeň od 16:30


B-tým

Po prohře s Boytronicem si budou chtít hráči B-týmu spravit chuť v souboji s rezervou Tatranu Třemošná. Utkání se hraje v neděli od 15 hodin.

Neděle 4. března HBC Plzeň "B" - TJ Tatran Třemošná "B" od 15:00