Pilsen Cup 2012 očima účastníků

Pilsen Cupu 2012 už je minulostí a je čas na to, abychom se podívali, jak turnaj hodnotili samotní účastníci. Vyjádřili se trenéři české (Jiří Mašík) a slovenské (Richard Mráz) dvacítky, Bielu (Jiří Tyburec) a Nitry (Peter Jurošek). Za plzeňské hokejbalisty hodnotil Michal Edl.

Richard Mráz (trenér HbK Nitrianski Rytieri Nitra): "Začali jsme velmi zle, ale nakonec vše dopadlo dobře. Na začátku se na našem výkonu projevil fakt, že jsme naposledy hráli v listopadu. Až ve třetím zápase s Plzní jsme hráli velmi dobře. Stejně tak jsme v pohodě zvládli souboj s Bielem, soupeř na začátku vůbec nestíhal. A ve finále už jsme jen stupňovali tempo."

Jiří Mašík (trenér Česko U20): "Nejsme zklamaní, ale trochu smutku v nás je. Byli jsme ve finále a nezvítězili jsme. Jsem rád, že jsme se mohli turnaje zúčastnit. Sehráli jsme pět těžkých zápasů a navíc jsme se potkali se slovenskou dvacítkou. Takových přímých srovnání moc není. Absolvovali jsme i jeden těžký trénink, takže toho měli kluci opravdu dost."

Michal Edl (obránce HBC Plzeň): " Se třetím místem můžeme být určitě spokojeni, ale mohli jsme být ještě lepší. V prvním zápasu s Bielem a pak proti Nitře jsme měli navíc. Jinak turnaj byl dobře obsazený a navíc jsme mohli poměřit síly i dvěma výběry do dvaceti let. Je škoda, že nakonec ten nejcennější pohár nezůstal v Čechách."

Jiří Tyburec (trenér Aegerten/Biel na Pilsen Cupu): "Pro tým bylo poměrně složité přejít na systém hry v pěti, ale vyrovnali se s tím dobře. Výkon v zápasech se střídal nahoru, dolů. Celkově byl turnaj hodně povedený, asi nikdo takový výkon od týmu nečekal. Začíná se ukazovat, že se švýcarský hokejbal přibližuje tomu našemu."

Peter Jurošek (trenér Slovensko U20): "Pro nás byl turnaj první zkušeností, aby se kluci poznali, jelikož se zatím nepotkali ve společném týmu. Turnaj celkově hodnotím kladně. Potkali jsme se s dobrými soupeři a odehráli čtyři těžké duely. Chlapci ukázali, jaké jsou jejich možnosti a zároveň víme, na čem musíme ještě zapracovat. Základ bude ovšem dobrý a na mistrovství světa určitě postavíme zase silný tým a budeme hrát o ty nejvyšší příčky."