Hodnocení víkendu: Trápení extraligových družstev

Extraligová družstva HBC Plzeň se o víkendu 22. a 23. října trápila. Pouze starší dorostenci dokázali ve svém jediném utkání uspět a v Ústí nad Labem vytěžit alespoň dva body za výhru po samostatných stříleních. Hráči A-týmu i mladší dorostenci vyšli naprázdno. Naopak všechny ostatní družstva (SŽ, MŽ, B-tým) naplno bodovala.

A-tým

Utkání A-týmu s Pardubicemi a Kertem měla rozdílné začátky, ale bohužel pro Plzeňany přinesla stejné konce. Pokaždé se nakonec z výhry radovali hráči soupeře. Martin Kovářík se musel obejít bez řady nemocných a zraněných hráčů a výrazně omlazený tým s řadou dorostenců na rivaly z čela extraligové tabulky nestačil.

Sobota 22. října HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Neděle 23. října HBC Plzeň - HC Kert Park Praha 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)


Starší dorost

Starší dorostenci vedli po trefách Lukáše Lisého v Ústí nad Labem již 2:0. Poté však nepříliš početnému družstvu začaly docházet síly, soupeř vyrovnal hru a nakonec i skóre. Rozhodnout tak musela samostatná střílení. Výhru Plzně zařídil Lukáš Hofmeister.

Sobota 22. října Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 2:3ss (0:1, 2:1, 0:0)


Mladší dorost

Stejně jako A-tým ani mladší dorostenci nedokázali v soubojích s Ústím nad Labem a Mostem vytěžit jediný bod. Přestože hlavně v nedělním utkáním byly šance velké. Plzeňané byli favoritem a svého soupeře výrazně přestříleli. Na úspěch to ale nestačilo.

Sobota 22. října Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Neděle 23. října HBC Pento Most - HBC Plzeň 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)


Starší žáci

David Hrubý pokryl ve Zlivi všech sedmnáct střel a vychytaným čistým kontem přispěl k výhře plzeňských starších žáků v poměru 4:0.

Sobota 22. října HBC Zliv - HBC Plzeň 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)


Mladší žáci

Stejně jako starší žáci také ti mladší uspěli v utkání na jihu Čech. Utkání s Pískem bylo vyrovnané, ale poměrem 3:2 zvítězili hráči Plzně.

Sobota 22. října HC Švantlův Dvůr Písek - HBC Plzeň 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)


B-tým

Soupeř z Karlových Varů přijel jen z šesti hráči do pole a plzeňskému B-týmu nemohl stačit. Skóre neustále narůstalo, až se zastavilo na stavu 17:0. Alespoň jeden kanadský bod si v utkání připsal každý z jedenácti hráčů Plzně.

Sobota 22. října HBC Plzeň "B" - TJ HBC CSKA K. Vary "SD" 17:0 (4:0, 5:0, 8:0)