Plzeň přivítá ambiciózní Pardubice a Kert Park Praha

Po delší pauze se plzeňský A-tým opět představí před vlastními diváky. V sobotu míří na západ Čech Pardubice, v neděli pak Kert Parka Praha, tedy dva hodně ambiciózní týmy hrající na špici extraligové tabulky. Obě dorostenecká družstva čekají zápasy na severu Čech v Ústí nad Labem a Mostě, naopak žáci vyrazí jižním směrem do Zlivi a Písku. B-tým v domácím prostředí přivítá starší dorostence Karlových Varů.

A-tým

Po osmi odehraných utkáních mají svěřenci trenéra Martina Kováříka bilanci čtyř výher a čtyř proher. Nyní budou moci statistiky opět vylepšit. V domácím prostředí však přivítají dva ambiciózní soupeře, navíc se již budou muset obejít bez Adama Roušala, který zamířil do Švýcarska za angažmá v tamní lize.

Tým Pardubic po nováčkovské sezóně, ve které hlavně bojoval o udržení mezi elitou, posílil a od začátku sezóny dokazuje, že letos bude mít zcela jiné cíle. Trenér Mašík se svým týmem zaskočil již několik favoritů a v extraligové tabulce je na třetí příčce.

Nedělní soupeř z Prahy bude pro plzeňské fanoušky skutečným lákadlem. Kert Park totiž vládne extralize a navíc má na své střídačce Rostislava Kurfürsta. Tedy muže, který ještě v loňském ročníku vedl hokejbalisty ze západu Čech.

Sobota 22. října HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice od 17:00
Neděle 23. října HBC Plzeň - HC Kert Park Praha od 10:30


Starší dorost

Podruhé za sebou čeká plzeňské starší dorostence utkání na hřišti soupeře. V Ústí nad Labem by chtěli navázat na vysokou výhru z Kladna. Elba však bude těžším soupeřem, má na svém kontě jen o bod méně než Plzeňané, i když odehrála o jedno utkání více.

Sobota 22. října Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň od 16:00


Mladší dorost

A-tým již má své souboje na severu Čech za sebou, neúspěšně. Teď čekají utkání v Ústí nad Labem a Mostě mladší dorostence, kteří si přejí získat přeci jen více bodů než jejich starší kolegové. Podle pohledu do tabulky půjde o dva rozdílně těžké úkoly, Ústečtí jsou téměř na špici, naopak Pento je na chvostu.

Sobota 22. října Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň od 13:30
Neděle 23. října HBC Pento Most - HBC Plzeň od 12:30


Starší žáci

Po zápasu v Českých Budějovicích čeká plzeňské starší žáky další dlouhá cesta za utkáním. Tentokrát zavítají na hřiště Zlivi, týmu, který v dosavadních čtyřech utkáních zvítězil jen jednou.

Sobota 22. října HBC Zliv - HBC Plzeň od 11:30


Mladší žáci

Také mladší žáci míří za svým utkáním na jih Čech. V sobotu dopoledne se představí v Písku a budou chtít odčinit sedmigólový debakl z Českých Budějovic.

Sobota 22. října HC Švantlův Dvůr Písek - HBC Plzeň od 11:00


B-tým

Béčko změří v sobotu síly s dorostenci CSKA Karlovy Vary. Bude chtít prodloužit vítěznou sérii a potvrdit zisk bodů z hřiště Třemošné.

Sobota 22. října HBC Plzeň "B" - TJ HBC CSKA K. Vary "SD" od 12:00