Hodnocení víkendu: Pět týmů úspěšně v akci

Jen hráči staršího dorostu a přípravky si o víkendu 17. a 18. září užívali zápasového klidu. Dalších pět družstev HBC Plzeň zasáhlo do bojů ve svých soutěžích - velmi úspěšně. Jedinou bodovou ztrátu zaznamenal A-tým, když přijel s prázdnou z Vlašimi, další zápasy již dopadly podle plzeňských představ. Mladší dorost zvítězil hned dvakrát. Áčko, béčko a oba žákovské týmy si připsaly na svá konta po třech bodech.

A-tým

Podle výsledků víkendových utkání se zdá, že se opakovala situace z předchozího týdne. V sobotu se totiž Plzeňané opět trápili a ve Vlašimi vstřelili jedinou branku, což na bodový zisk nestačilo. Naopak v neděli přišel znovu střelecký koncert a výhra 9:3 v Jindřichově Hradci. Svěřenci trenéra Martina Kováříka po dalším polovičním úspěchu mají na kontě šest bodů a v extraligové tabulce zaujímají pátou příčku.

Sobota 17. září HBT Vlašim - HBC Plzeň 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Neděle 18. září TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň 3:9 (1:3, 1:3, 1:3)


Mladší dorost

Po dvou přesvědčivých vítězstvích v úvodu soutěže se čekalo, že mladší dorostenci budou mít proti pardubickým týmům o poznání těžší úlohu. Předpoklady se naplnily jen v sobotu. Mladí autoskláři šli dokonce do vedení, jenže Plzeňané vývoj utkání otočili a zvítězili 3:1. V neděli pak měl zápas o poznání jednodušší průběh, Plzeň přehrála Svítkov v poměru 11:1. Své statistiky v tomto duelu výrazně vylepšili Jaroslav Pauer (autor pěti branek) a Ondřej Ulm (šest gólových asistencí).

Sobota 17. září HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Neděle 18. září HBC Plzeň - ERA Svítkov Stars Pardubice 11:1 (4:0, 4:0, 3:1)


Starší žáci

Hned v úvodu soutěže čekal starší žáky prestižní duel v Dobřanech. Po vyrovnané první třetině získával hostující tým postupně stále větší herní převahu a nakonec vybojoval výhru 4:2.

Sobota 17. září TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)


Mladší žáci

Také druhý žákovský tým měl naplánován start nového soutěžního ročníku do Dobřan. Mladší žáci si vedli stejně úspěšně jako jejich starší kolegové a zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 2:1.

Sobota 17. září TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)


B-tým

Béčko nastoupilo k zápasu s Vikingy jen s jedenácti hráči do pole a po zranění Martina Jareše mohl trenér Radek Hýbl počítat již jen s dvěma kompletními formacemi. Přesto Plzeňané svého soupeře z Karlových Varů, který dorazil dokonce jen s devítičlenným kádrem, jasně přehráli a zvítězili 12:3. Hned čtyři branky vstřelil dorostence Erik Strejček, který jen podtrhl výrazný příspěvek mladých hráčů ke konečnému výsledku.

Sobota 17. září HBC Plzeň "B" - HBC Vikingové Karlovy Vary 12:3 (4:1, 5:1, 3:1)