Áčku a oběma dorosteneckým týmům začíná extraliga!

Dlouhá letní příprava je minulostí. O víkendu 10. a 11. září se tři týmy HBC Plzeň vrhnou do extraligových bojů. Po oba dva dny se bude hrát v hokejbalové hale na Košutce. Plzeňští příznivci honby za oranžovým míčkem tedy mohou shlédnout celkem šest špičkových zápasů. Do západočeské metropole míří týmy z šesti různých měst, zajímavější start nového ročníku si lze jen těžko představit.

A-tým

Plzeňské áčko čekají první dva zápasy v nově pojmenované TIPGAMES Extralize hokejbalu. Tým vedený extraligovým trenérským nováčkem Martinem Kováříkem bdue chtít navázat na slibné výkony z přípravy a v plné sestavě jít ještě výrazněji za vítězstvím.

Kromě nového trenéra najdeme na soupisce ještě několik dalších změn. Tým v létě opustili tři hráči, Petr Chowaniec (kmenový hráč Třince), Marián Juráček (přestup do Litic) a Radek Komanec (kmenový hráč Třemošné). Tým má však také nové posily, s týmem již letní přípravu absolvovali Adam Roušal, Martin Zrna, Petr Ulč a Miroslav Polívka. Nováčky jsou také hráči z loňského staršího dorostu - Petr Ondra a Petr Peroutka.

Martina Kováříka musí před víkendem nejvíce trápit zranění několika hráčů. Zlomeninu ruky v přípravě léčil obránce Michal Slanec, úraz dolní končetiny pak utrpěli útočníci Jan Arnet a Martin Regner.

Tým, který během letních měsíců prošel řadou změn, čeká hned na úvod těžká zkouška. V úvodním extraligovém duelu se se v Plzni představí Hradec Králové. Tým, který se může pochlubit úspěchy posledních několika let, také zažil velké změny, přesto s dvojicí Bacovský, Novák bude patřit k favoritům celé soutěže. V neděli pak na Košutku dorazí Letohrad, družstvo několik sezón bojující ve středu tabulky.

Sobota 10. září HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988 od 18:00
Neděle 11. září HBC Plzeň - SK OEZ TESTA Letohrad od 10:30


Starší dorost

V letošním ročníku extraligy staršího dorostu se představí jen deset účastníků. Jedním z nich je družstvo HBC Plzeň, které bude chtít navázat na poslední tři sezóny, ve kterých došli Plzeňané vždy až do finále.

K tomuto cíli bude tým kormidlovat trenér Martin Davídek, muž se zkušenostmi z extraligových Dobřan či plzeňského hokeje. Hned první dvě utkání mohou hodně napovědět o ambicích týmu. Do Plzně zavítají Vsetín a Jihlava. Oba týmy patří v kategorii staršího dorostu v posledních letech k nejlepším a dá se tedy očekávat tuhý boj.

Sobota 10. září HBC Plzeň - HBC Vsetín od 12:30
Neděle 11. září HBC Plzeň - SK Jihlava od 15:30


Mladší dorost

Novou sezónu o víkendu načnou i hráči mladšího dorostu. Vedení týmu zůstává beze změn (Tomáš Semera, Václav Tůma), a tak bude hlavní otázkou, jak se s novou pozicí a úkoly poperou hráči přicházející ze starších žáků a ti, kteří v loňském roce sbírali první zkušenosti a nyní by měli přebrat vůdčí role.

Mladší dorost začíná podobně jako ten starší proti moravským týmům. V sobotu se postaví proti Karviné, v neděli pak dorostenci hostí brněnské Bulldogs.

Sobota 10. září HBC Plzeň - HbK INTEVO Karviná od 15:30
Neděle 11. září HBC Plzeň - HBK Bulldogs Brno od 13:00