A-tým má za sebou další duely, zúčastnil se turnaje ve Vlašimi

V neděli 21. srpna se plzeňský A-tým vypravil na turnaj do Vlašimi. Jednalo se o druhý zápasový test po vydařené premiéře v sušickém duelu s Jindřichovým Hradcem. Plzeňané byli tentokrát v hodně okleštěné sestavě úspěšní jen z poloviny. Nejdříve sice přešli přes tým Pardubic, ale ve finále miniturnaje podlehli domácímu celku.

Trenér Martin Kovářík měl ve Vlašimi k dispozici dva gólmany a jen třináct hráčů do pole. Když se hned na začátku prvního duelu zranil Martin Regner (podezření na zlomeninu zánártních kůstek), plzeňské řady ještě výrazněji prořídly. Přesto Západočeši dokázali v semifinále porazit soupeře z Pardubic. V základní hrací době se trefil Michal Průcha, v samostatných stříleních o postupu do finále rozhodl Jiří Kavalír.

Z druhé semifinálové dvojice byli jasně lepší hráči domácí Vlašimi, kteří porazili Jindřichův Hradec 7:1. Tým HBT Vlašim se pak radoval i ve finále, Plzeňané sice soupeři kladli odpor, ale prohráli 3:5. O góly se postarali Michal Edl, Martin Zrna a Michal Průcha.

Trenér Martin Kovářík k turnaji řekl: "Jsem sice rád, že jsme i při malém počtu hráčů dokázali s Pardubicemi a Vlašimí sehrát vyrovnané zápasy, ale zatím šlo jen o přípravu. Navíc bylo velké vedro, nehokejbalové počasí, ve kterém rychle docházely síly."

Výsledky zápasů

Semifinále 1: HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň 1:2ss
Semifinále 2: HBT Vlašim - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 7:1
O 3.místo: TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:7
Finále: HBT Vlašim - HBC Plzeň 5:3

Konečné pořadí:

1. HBT Vlašim
2. HBC Plzeň
3. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice
4. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec

Plzeňská sestava:

Semera (Ulč) - Edl, Hofmeister, Peroutka, Kavalír - Lendl, J. Benedikt, Polívka, Ondra, Průcha, Krásný, O. Benedikt, Zrna, Regner.