Ojedinělá akce v Sušici se vydařila

Sušický sportovní areál zažívá po mnoho let pravidelné letní campy fotbalistů či atletů. Na hokejbalisty toto šumavské město zatím příliš zvyklé nebylo, to je však od poloviny srpna minulostí. Místního zázemí využili hokejbalisté HBC Plzeň, konkrétně A-tým, starší a mladší dorost a starší žáci.

Poprvé hokejbal zavítal do Sušice v červnu, kdy svoje síly poměřily žákovské týmy hokejbalové Plzně a tamních hokejistů.

O dva měsíce později se Plzeňané do Sušice vrátili, a to s rovnou sedmdesátkou hráčů na třídenní přípravný camp. Od starších žáků po A-tým, taková byla skladba plzeňské hokejbalové suity. Kromě tréninkových jednotek, které byly zaměřeny na rozvoj herně-dovednostního základu si A-tým střihl první přípravný zápas. V sobotu dopoledne se utkal s nováčkem extraligy Jindřichovým Hradcem. Výsledek 6:1 není tak důležitý jako skutečnost, že ze všech plzeňských hráčů vyzařovala spontánní chuť do hry. Tedy jev který nebývá vždy k vidění.

Jiným tématem je společná nehokejbalová akce a zdolání prvního letošního vrcholu. Všech sedmdesát hráčů vystoupalo po svých na kopec Svatobor a to ve čtyřech skupinách (poskládaných z hráčů všech týmů), z nichž každá vycházela z jiného výchozího bodu. K tomu se mezi sebou soutěžilo v několika dispciplínách. Celkovým vítězem na Svatoboru byl překvapivě někdo úplně jiný (fotografie napoví). Večerní společné posezení u ohně a poslední nedělní trénink ve znamení hokejbalových zápasů těchto čtyř týmů jen umocnilo celkovou příjemnou atmosféru, která doprovázela nejen na hokejbalové poměry výjimečnou akci.

Vše podstatné, co se na kempu událo, shrnul útočník staršího dorostu Filip Lang: "Soustředění v Sušici bylo pěkným zpestřením letní přípravy. Kromě běhání, přišly na řadu konečně i hokejky a podle toho taky tréninkové jednotky vypadaly. Pro nás mladé hráče byla vynikající možnost zatrénovat si společně s A-týmem. Celé soustředění sloužilo k stmelení jednotlivých týmů i klubu celkově, k čemuž přispěl společný výstup na nedalekou rozhlednu, kdy jsme se poznali s hráči áčka i mladších kategorií."

O stmelování klubu mluvil také benjamínek A-týmu Petr Peroutka, který zároveň přidal hodnocení tréninků: "Hráči všech kategorií se určitě trochu víc poznali, což je super, protože se celý klub více stmelí. I když tréninkové jednotky nebyly zaměřeny na fyzickou zátěž, byly celkem náročné. Po každém tréninku jsme si rádi odpočinuli."

Program prodlouženého víkendu mile překvapil kapitána A-týmu Martina Kadaněho: "Čekal jsem, že půjde o fyzickou přípravu, ale spíš jsme se měli seznámit, pobavit se spolu. Je jenom dobře, že klub takovou akci uspořádal a doufám, že se bude opakovat. Klidně i s větším počtem účastníků, například mladších žáků."

Na hozenou rukavici reagoval předseda klubu Josef Kadaně tajemně a k případnému dalšímu ročníku řekl: "Při ukončení campu jsem říkal, že není jisté zda se tahle zdařilá akce bude příští rok opakovat, nicméně pokud bude ze strany hráčů zájem je to velmi pravděpodobné."

Jestli se podobné několikadenní setkání za rok uskuteční, se teprve ukáže. Zatím nezbývá než vzpomínat na tři dny společně strávené v Sušici. Některé chvíle mohou připomenout momentky z akce.