Češi jsou mistry světa, Ondřej Kejř v all-stars týmu

Čeští hokejbalisté obhájili zlaté medaile a znovu po dvou letech ovládli mistrovství světa. Z nejcennějšího hokejbalového titulu se radují také dva Plzeňané - Ondřej Kejř a Adam Roušal. Kejř byl jedním z nejlepších hráčů celého turnaje a po zásluze se dočkal místa v all-stars týmu. Třetí místo na světovém šampionátu obsadily české ženy.

Národní tým vedený trenérskou dvojicí Kadlec, Kurfürst sice v základní skupině ztratil body ve dvou utkáních, když remizoval s Kanadou a prohrál s Portugalskem, ale v dalším průběhu turnaje již byl stoprocentní. Obhájci titulu zvládli těžké bitvy se Slováky v semifinále a Kanadou ve finále, výhrami nad největšími rivaly tak titulu světových šampionů dodali tu největší možnou váhu.

Mezi opory se zařadil mladík Adam Roušal, který ve srovnání s turnajem před dvěma lety dostával o poznání více prostoru na hřišti a vloženou důvěru trenérům splatil na jedničku. Ve finále se blýskl nastřelením horní tyčky a gólem vstřeleným těsně po závěrečné siréně.

Skutečnou hvězdou pak byl Ondřej Kejř, člen all-stars týmu turnaje a nejproduktivnější z českých hráčů. K celkovému úspěchu přispěl třemi góly a stejným počtem asistencí. Zkušený účastník posledních čtyř šampionátů se může radovat ze čtvrtého triumfu v této sezóně. Již dříve s národním týmem ovládl Pilsen Cup, s béčkem zvítězil v oblastní lize a první místo patřilo týmu s Ondřejem Kejřem v sestavě také na prestižním turnaji v Deggendorfu.

Povedená vystoupení mají za sebou také české ženy, které v semifinále až díky inkasované brance v prodloužení nestačily na Slovenky. V boji o bronz ale porazily výběr Spojených států a mohou se radovat ze třetí příčky.

Fotografie Jana Donauschachtla a Jaroslava Badzika
Zpravodajství na hokejbal.cz