Hodnocení víkendu: Starší dorostenci končí na druhém místě

Starší dorostenci došli v play-off ze všech týmů HBC Plzeň nejdále, přesto ani oni letos na mistrovský titul nedosáhnou. Stejně jako A-tým a mladší dorost jsou vyřazeni, v neděli prohráli s Kladnem třetí duel, a mistrem se tak zaslouženě stali Středočeši. O víkendu zasáhla do hry ještě další družstva, přípravka v Třemošné a kombinovaný tým áčka a béčka v Deggendorfu.

Starší dorost

Již čtvrté utkání definitivně rozhodlo o vítězi extraligy staršího dorostu. V sobotu ještě Plzeňané zvládli díky výhře v prodloužení vybojovat další zápas, ale v neděli již na soupeře z Kladna nestačili. konečný stav série je tak 3:1 pro Středočechy a ti se radují z mistrovského titulu, naopak Plzeň končí podruhé za sebou na stříbrné příčce.

Sobota 28. května HBC Plzeň - HBC ALPIQ Kladno 3:2p (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Neděle 29. května HBC Plzeň - HBC ALPIQ Kladno 2:4 (0:0, 1:0, 1:4)


Přípravka

O víkendu 4. a 5. června se v Pardubicích uskuteční MČR přípravek a svěřenci trenérů Lubomíra Henricha a Richarda Vilda se na vrchol letošní sezóny připravovali zápasy v Třemošné. Bílý tým porazil všechny své soupeře (zelené družstvo, Třemošnou a Horní Břízu). Zelený tým dvakrát prohrál (s bílými a Třemošnou) a jednou remizoval (s Horní Břízou).


A/B tým

Hráči HBC Plzeň (áčka a béčka) obhájili loňské vítězství na turnaji v německém Deggendorfu. Stejně jako minulý rok bojovali Plzeňané o první místo s týmy Landshutu a Landsbergu, které ve finálové skupině dokázali přesvědčivě porazit. Po pěti výhrách a dvaadvaceti nastřílených brankách tak mohl mluvčí týmu Jaroslav Šlajs převzít pohár, na který přibude již třetí štítek se jménem plzeňského klubu, a pro Donau TV zhodnotit opět velmi vydařenou akci.

Zápasy HBC Plzeň
Legau Farmers - HBC Plzeň 0:5
Oberland Tornadoes - HBC Plzeň 0:6
Devils All-Stars - HBC Plzeň 1:4
Landshut Scorpions - HBC Plzeň 1:3
1.EV Landsberg Fanclub - HBC Plzeň 0:4

Podrobnější souhrn turnaje