Hodnocení víkendu: Dva neúspěchy a jeden titul

Sobota 21. a neděle 22. května přinesly plzeňským barvám radost i zklamání. Starší dorostenci podlehli dvakrát Kladnu a výrazně se jim tak vzdálila vidina mistrovského titulu. Sympatické výkony předvedli na turnaji v Ústí nad Labem starší žáci, přesto jim těsně unikl postup na finálový turnaj mistrovství republiky. Nejúspěšnějším týmem tak bylo béčko, které zvládlo páté finále oblastní ligy a může se radovat z celkového vítězství.

Starší dorost

Finálová série extraligy staršího dorostu se pro mladé Plzeňany nevyvíjí vůbec dobře. Hráči HBC Plzeň prohráli v Kladně obě utkání, i když to druhé až v prodloužení, a mají teď nůž na krku. V domácím prostředí musí dvakrát zvítězit, aby si vynutili pátý rozhodující zápas.

Sobota 21. května HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Neděle 22. května HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň 3:2p (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)


Starší žáci

Jen horší skóre rozhodlo o tom, že starší žáci nepostoupí do finálového turnaje mistrovství České republiky. Právě lepší poměr vstřelených a obdržených branek nakonec přinesl postup týmu Dobřan. Plzeň totiž stejně jako její regionální rival obsadila ve své semifinálové skupině třetí místo. Svěřenci trenéra Kadaněho si o víkendu připsali dvě výhry a dvě prohry.

Zápasy HBC Plzeň:
Sobota 21. května HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň 8:1 (2:0, 3:0, 3:1)
Sobota 21. května HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Neděle 22. května HBC Plzeň - HBC Vsetín 4:6 (1:1, 3:2, 0:3)
Neděle 22. května DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Podrobnosti o turnaji na hokejbal.cz


B-tým

Béčko v sobotu dokončilo vítězné tažení oblastní ligou a v rozhodujícím pátém utkání zdolalo Boytronic Plzeň. B-tým sice prohrál první třetinu, ale ve druhé vyrovnal a na začátku třetí dokonal obrat. Soupeř již pak neměl sílu na další zvrat, od hokejbalu se uchýlil k faulům a závěr utkání dohrál v oslabení.

Hráči B-týmu po utkání převzali poháry za vítězství v základní části a v celé soutěži. Oceněn byl také nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč základní části Jaroslav Šlajs a nejlepší brankář základní části Tomáš Fiřt.

Sobota 21. května HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň 7:2 (1:2, 2:0, 4:0)