Hodnocení víkendu: Mladší žáci do finále nepostupují

Semifinálový turnaj MČR mladších žáků ovládli v Plzni hráči týmu SK Kometa Polička, kteří zvítězili ve všech utkáních. Naopak domácí mladíci si v pěti zápasech připsali jen čtyři body a účast ve finálovém turnaji jim unikla. Třetím a čtvrtým zápasem pokračovala finálová série oblastní ligy, po víkendu je stav 2:2 a B-tým bude bojovat o celkové vítězství opět za týden.

Mladší žáci

Semifinálový turnaj mistrovství České republiky mladších žáků přinesl postup týmům SK Kometa Polička a HBC Pento Most, naopak domácí Plzni sezóna končí. Mladí Západočeši třikrát prohráli (jednou až po samostatných stříleních) a jednou vyhráli, připsali si tak na své konto čtyři body a to na postupové příčky nestačilo.

Zápasy domácího týmu:
Sobota 14. května HBC Plzeň - ERA Svítkov Stars Pardubice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Sobota 14. května SK Kometa Polička - HBC Plzeň 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Neděle 15. května HBC Plzeň - TJ Blatná Datels 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Neděle 15. května HBC Pento Most - HBC Plzeň 2:1ss (1:0, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o průběhu turnaje


B-tým

Finálová série oblastní ligy je skutečným vyvrcholením bojů v této soutěži a nabízí do poslední chvíle napínavé a vyrovnané duely. Po čtyřech kláních je stav nerozhodný 2:2 a rozhodnutí tak přinese až pátý zápas. Sobotní duely zatím patří Boytronicu a nedělní béčku HBC Plzeň.

Také o uplynulém víkendu rozhodl Boytronic o své výhře brankou v závěru utkání podobně jako v prvním zápase celé série. Béčko pak srovnalo krok díky povedeným třiceti minutám nedělního utkání. V třetí třetině totiž B-tým málem prohospodařil tříbrankový náskok.

Sobota 14. května SK Boytronic Plzeň - HBC Plzeň "B" 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Neděle 15. května SK Boytronic Plzeň - HBC Plzeň "B" 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)