Hodnocení víkendu: Starší dorost si zahraje o titul

Uplynulý víkend přinesl fanouškům plzeňského hokejbalu radost i zklamání. A-tým dokázal porazit Kladno jen v sobotu a sezóna pro něj končí čtvrtým místem. Naopak starší dorostenci si dvakrát poradili s Českou Třebovou a jsou ve finále. Starší žáci zakončili dlouhodobou soutěž jednou výhrou a jednou porážkou. Stejně se dařilo také B-týmu ve finále oblastní ligy.

A-tým

Sebevědomí sobotní výkon přinesl áčku první výhru v semifinálové sérii a dal šanci bojovat o postup do finále také v neděli. Jenže to už za delší konec tahalo Kladno, a tak Plzeň končí v play-off třetí rok po sobě na stejném soupeři a potřetí je konečný stav série 1:3.

Sobota 7. května HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Neděle 8. května HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Starší dorost

Starší dorostenci zvládli oba domácí duely s Českou Třebovou a po jasných výhrách zaslouženě postupují do finále. Přestože výsledky vypadají jednoznačně, plzeňské mladíky nečekalo nic jednoduchého. Poradit si museli s houževnatým soupeřem hnaným početným táborem fanoušků. Díky střelecké produktivitě i výborným výkonům obou gólmanů to Plzeňané zvládli a mohou se těšit na souboje s Kladnem.

Sobota 7. května HBC Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Neděle 8. května HBC Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)

Starší žáci

Dlouhodobá část soutěže starších žáků vyvrcholila závěrečnými dvěma koly. Všechna utkání byla odehrána v sobotu na hřišti Kasejovic tak, aby mohly být předány poháry týmům i jednotlivcům. Plzeňané porazili vysokým rozdílem Třemošnou a počtvrté v sezóně prohráli s týmem Dobřan. Tyto výsledky, ale již nemohly nic změnit na tom, že svěřenci trenéra Kadaněho obsadili druhé místo a zúčastní se semifinálového turnaje mistrovství republiky. Tento turnaj se pravděpodobně odehraje v Ústí nad Labem.

Sobota 7. května HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 11:2 (3:0, 3:1, 5:1)
Sobota 7. května TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

B - tým

Finále oblastní ligy začalo v sobotu lépe pro Boytronic. Naopak B-tým HBC Plzeň hrál příliš ustrašeně, a tak v sérii rázem prohrával 0:1. Situace se pak otočila v neděli, kdy bylo béčko lepším týmem a srovnalo stav na 1:1. je tak jasné, že další víkend přinese další dvě utkání.

Sobota 7. května HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Neděle 8. května HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)