Dvěma týmům o víkendu začínají semifinálové boje

Víkend na přelomu dubna a května přináší pro dva týmy start semifinálových sérií. Áčko bude po oba dny bojovat na Kladně, starší dorost v České Třebové. Starší žáci v domácím prostředí hostí Karlovy Vary, naopak ti mladší cestují do Dobřan. B-tým může již v sobotu postoupit do finále oblastní ligy, musel by však porazit rezervu Litic.

A-tým

Série Kladna a Plzně jsou již tradicí extraligového play-off. V třetím roce po sobě na sebe narazí tyto dva týmy, v předešlých dvou sezónách se vždy radovali hráči Alpiqu, pokaždé také získali titul mistra České republiky. Plzeňané však chtějí nepříznivou bilanci vylepšit, aktuální dobrou formu potvrdili již v sérii s pražským Kertem, kterému nedali šanci. Naopak Kladenští se trápili s Vlašimí, ale zvládali klíčové okamžiky a zvítězili 3:1 na zápasy.

Sobota 30. dubna HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň od 16:00
Neděle 1. května HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň od 16:00

Starší dorost

Starší dorostenci v pohodě přešli přes Ústí nad Labem a nyní je v semifinále soutěže čeká o poznání těžší soupeř. Česká Třebová dlouho vládla soutěži a nakonec obsadila druhé místo po základní části. Utkají se dva týmy, které ve čtvrtfinále ani jednou nezaváhaly.

Sobota 30. dubna TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Plzeň od 15:00
Neděle 1. května TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Plzeň od 14:30

Starší žáci

Starší žáci v sobotu v hale na Košutce hostí Karlovy Vary, svého souseda z tabulky. Jenže mezi jednotlivými týmy skupiny západ MČR jsou velké rozdíly. Plzeň a Karlovy Vary dělí čtrnáct bodů.

Sobota 30. dubna HBC Plzeň - SK HBC CSKA Karlovy Vary od 10:00

Mladší žáci

Tým mladších žáků čeká po čtvrtečním utkání ve Stříbře další zápas na hřišti soupeře, tentokrát se utká s družstvem Dobřan.

Sobota 30. dubna TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň od 10:00

B - tým

Béčko je krok od postupu do finále oblastní ligy. B-týmu stačí zvítězit v jediném utkání, první příležitost bude mít na hřišti ve Štruncových sadech v sobotu v 11 hodin.

Sobota 30. dubna TJ PLzeň Litice "B" - HBC Plzeň "B" od 11:00
Případně: Neděle 1. května TJ PLzeň Litice "B" - HBC Plzeň "B" od 11:00