Sezóna mladšího dorostu v číslech a komentářích

Mladší dorostenci prohráli ve čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové 1:3 a sezóna pro ně skončila. Na počínání plzeňských mladíků v extraligovém ročníku 2010/11 se podíváme nejen řečí čísel, ale své komentáře přidávají také samotní hráči - Filip Lang, Petr Kráčina, Jakub Hnízdil a Dominik Vít.

Řeč čísel

Umístění po základní části: 4. místo
Celkové umístění: 6. místo
Pořadí podle vstřelených branek: 3. místo
Pořadí podle obdržených branek: 5. místo

Nejdelší série výher: 6 utkání (19. března - 9. dubna)
Nejdelší série proher: 3 utkání (19. září - 3. října a 10. - 17. dubna)
Nejvyšší výhra: 22. kolo Plzeň - Litice 17:1
Nejvyšší prohra: 17. kolo Pardubice - Plzeň 9:0

Nejlepší střelec zákl. části: Jaroslav Pauer 20 gólů
Nejlepší nahrávač zákl. části: Marek Švarc 22 asistencí
Nejproduktivnější hráč zákl. části: Jaroslav Pauer 33 bodů (20+13)
Nejproduktivnější obránce zákl. části: Josef Frajdl 20 bodů (7+13)
Nejúspěšnější brankář zákl. části: Tomáš Novický 92,86% (105 odchytaných minut)

Výsledky zápasů
Tabulka základní části
Soupiska týmu
Statistiky hráčů

Komentáře hráčů

Nejvydařenější zápas?
Dominik Vít (útočník): "Myslím, že nejvydařenější zápas byl na podzim doma proti Letohradu, když jsme skoro prohraný zápas ze stavu 4:1 otočili na konečných 8:6. Dokázali jsme se povzbudit a proměňovat hodně šancí.

Nejméně povedené utkání?
Petr Kráčina (brankář): "Několik kol před koncem základní části v Pardubicích, kdy jsme soupeře sice přestříleli, ale nedokázali jsme vstřelit ani jednu branku. Asi jsme si mysleli že po jednom z lehčích vítězství nad Hradcem Králové přijdou góly samy. Ale nepřišly. Ve třetí třetině jsme už chodili na hřiště vyloženě s odporem. navíc dva naši hráči vyfasovali vyšší tresty. Vlastně to byla naše jediná jarní prohra v základní části a hned obrovským rozdílem."

Nejzajímavější utkání?
Filip Lang (útočník, kapitán): "Určitě v 7. kole doma proti v té době neporaženému Letohradu. To byl bláznivý zápas. Měli jsme za sebou tři prohraná utkání v řadě a tenhle zápas pro nás taky nevypadal nejlíp, když jsme šli do třetí třetiny za stavu 0:4. Ale stal se zázrak, během pár minut jsme dokázali otočit na 5:4 v náš prospěch. Ale hosté si vzali time-out a asi za minutu už to bylo zase 5:6. My jsme čtvrtou porážku doma za sebou nechtěli, a tak jsme vstřelili ještě 3 branky a vyhráli jsme 8:6. Zajímavé bylo i poslední utkání sezóny v Hradci, které jsme prohráli 0:1. To se mi snad ještě nikdy nestalo."

Nejsilnější soupeř?
Dominik Vít (útočník): "Alpiq Kladno. Ani v jednom zápase se nám nepovedlo je porazit a nedokázali jsme si najít cestu k jejich stylu hry. I když zápas u nich byl celou dobu vyrovnaný, stejně jsme prohráli."

Hráli jste raději v domácím prostředí nebo na hřištích soupeřů?
Jakub Hnízdil (útočník): "Určitě se nám líp hraje doma. Chodí se na nás dívat rodiče a kamarádi, kteří nás dokáží povzbudit. Povrch v hale nemá chybu, jsme na něj zvyklý, míček nám neodskakuje jako na betoně. Na druhou stranu nám občas při zápase vadilo, že v hale je dusno a horko."

Jak se tým v průběhu sezóny proměňoval?
Petr Kráčina (brankář): "Ze začátku sezóny jsme se s klukama moc neznali, já osobně jsem znal jen pár kluků, s kterými sem hrál za starší žáky. Asi po dvou, třech trénincích se z nás začala stávat dobrá parta. Herně jsme měli tři vyrovnané lajny, až na poslední tři zápasy nás doplnil útok ze starších žáků. Je znát, že se všichni zlepšujeme, pořád totiž máme na čem pracovat. Důležité je, že všichni makají na sto dvacet procent."

Co rozhodlo o vypadnutí v play-off?
Jakub Hnízdil (útočník): "Druhý domácí zápas, který jsme nedokázali dovést až do vítězného konce a ztratili jsme ho v poslední třetině. Věřím, že bychom za stavu 2:0 na zápasy jedno utkání v Hradci vyhráli."

Celkové hodnocení sezóny:
Filip Lang (útočník, kapitán): "Dokázali jsme splnit jen jeden ze dvou cílů. Před sezonou jsme chtěli jít do play-off z první čtveřice týmů, což se nám podařilo. Druhý cíl byl dostat se minimálně přes první kolo a zkusit urvat medaili. To jsme nedokázali a já osobně to beru jako neúspěch. I přesto jsme se sešli jako výborná parta kluků a celou sezonu jsme si užili a já bych za ní chtěl všem včetně trenéra poděkovat."