A-tým se představí poprvé na jaře v domácím prostředí

Poslední extraligové utkání odehrál A-tým HBC Plzeň před plzeňskými fanoušky v listopadu 2010, až na konci března 2011 se opět představí ve své hale. Po povedeném jarním startu čekají Plzeňany zápasy s Třincem a Karvinou. V domácím prostředí dvakrát hrají také oba dorosty. Žáci naopak cestují na hřiště soupeřů. B-tým je sice v souboji s Viktorií hostem, ale jen na papíře, a tak Oblastní liga v hale na Košutce otevře nabitý hokejbalový víkend.

A-tým

Po čtyřech utkáních na hřištích soupeřů a volném víkendu se plzeňští hokejbalisté konečně představí na jaře před svými fanoušky. V domácím prostředí budou hájit třetí příčku v extraligové tabulce. Do konce základní části zbývají již jen tři utkání a jde o co nejvýhodnější pozice pro play-off.

Sobotní soupeř z Třince se zdárně vyrovnal s nelehkou rolí nováčka v nejvyšší soutěži a zdá se, že se s přehledem vyhne záchranářským starostem. Třinečtí v sezóně několikrát dokázali potrápit favorita z čela tabulky, naposledy Kladno, přesto zůstávají za branami pla-off a pokud se nestane zázrak, účast ve vyřazovacích bojích jim unikne. Obzvláště prestižní duel čeká Petra Chowaniece, který je odchovancem Třince, ale již řadu let hraje na západě Čech.

Karviná má před sebou klíčový víkend, v sobotu ji čeká boj o vše v Dobřanech, právě Dobřanští jsou totiž zatím na poslední příčce a drží černého Petra v podobě přímého sestupu, neméně důležitý pokus o získání dalších cenných bodů přijde také v neděli. Intevo má před Snackem jen tříbodový náskok, o který by nerado přišlo. Plzni se však proti Karviné daří a je stejně jako v sobotu jasným favoritem.

Sobota 26. března HBC Plzeň - HBC Třinec od 18:00
Neděle 27. března HBC Plzeň - HbK INTEVO Karviná od 11:00

Starší dorost

Starší dorostence čekají dva duely se soupeři, kteří spolu bojují o účast v play-off. Osmou pozici zatím s náskokem šest bodů drží Karviná, Vsetín je devátý. Plzeňští mladíci by měli oba duely zvládnout. Motivací je souboj s Mostem o třetí respektive čtvrtou příčku.

Sobota 26. března HBC Plzeň - HBC Vsetín od 15:00
Neděle 27. března HBC Plzeň - HbK INTEVO Karviná od 8:30

Mladší dorost

Při pohledu na tabulku extraligy mladšího dorostu je již téměř jasné, že se Plzeňané ve čtvrtfinále střetnou s Hradcem Králové. Přesto budou chtít dorostenci navázat na předchozí sympatické výkony a ve své hale naplno bodovat. V sobotu se v Plzni představí Vsetín, v neděli Brno. Oba podzimní duely na Moravě vyhráli Západočeši.

Sobota 26. března HBC Plzeň - HBC Vsetín od 12:30
Neděle 27. března HBC Plzeň - HBK Bulldogs Brno od 13:30

Starší žáci

Po prohře s Dobřany v posledním utkání míří starší žáci k dalšímu duelu do Karlových Varů. Hráči z lázeňského města jsou zatím na chvostu tabulky, ale mají výhodu domácího asfaltu.

Sobota 26. března SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Plzeň od 11:00

Mladší žáci

Mladší žáci jsou v tabulce na první příčce a v sobotu nastoupí v Horní Bříze proti poslednímu týmu. Do konce soutěže však mladí Plzeňané odehrají šest utkání, a tak může být ještě vše jinak.

Sobota 26. března TJ ZKZ Horní Bříza - HBC Plzeň od 10:00

B - tým

Oblastní liga má před sebou poslední kolo a šlágr je na programu hned na úvod víkendu. Viktoria Plzeň hostí HBC Plzeň B a hala na Košutce bude svědkem boje o první příčku. "Béčko" jde do boje v lepší pozici, má tříbodový náskok a výhodu výhry v prvním vzájemném utkání.

Sobota 26. března Viktoria Plzeň - HBC Plzeň "B" od 10:00