Hodnocení víkendu: Bez bodu zůstali jen starší žáci

Stoprocentně povedený víkend prožily oba dorosty, které z Jihlavy a Letohradu vezou celkem dvanáct bodů. Dařilo se také mladším žákům a B-týmu, výhry nad Dobřany respektive týmem Rolling Balwans přinesly po třech bodech. Naopak bez bodu zůstali starší žáci, kteří podlehli Dobřanům, a jen bod ve dvou utkáních vydolovala přípravka, když remizovala s Hostivaří a podlehla Českým Budějovicím.

Reprezentace

Výraznou stopu za sebou zanechali v reprezentačním dresu hráči HBC Plzeň. Češi nejprve v Nitře remizovali se Slováky 4:4 a druhý den pak domácí tým porazili 3:2. V sobotu se o jednu branku postaral Adam Roušal po asistenci Ondřeje Kejře. V neděli pak oba skórovali. Do hry zasáhl také třetí Plzeňan Michal Průcha.


Starší dorost

Starší dorostenci mají na svém kontě druhý víkend na hřištích soupeřů s šestibodovým ziskem. V sobotu si svěřenci trenéra Kováříka poradili s Jihlavou a v neděli pak přetlačili Letohrad. Oba duely skončily výsledkem 1:3 z pohledu domácích týmů.

Sobota 19. března SK Jihlava - HBC Plzeň 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Neděle 20. března SK OEZ Testa Letohrad - HBC Plzeň 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Mladší dorost

Hráči mladšího dorostu napodobili své starší kolegy a také přiváží dvě výhry. Nejprve zvítězili 4:2 v Jihlavě a poté nastříleli hned sedm branek Letohradu. Plzeňanům patří v tabulce čtvrtá příčka.

Sobota 19. března SK Jihlava - HBC Plzeň 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Neděle 20. března SK OEZ Testa Letohrad - HBC Plzeň 2:7 (1:3, 0:1, 1:3)

Starší žáci

Plzeňští starší žáci podruhé v sezóně podlehli soupeři z Dobřan. Tentokrát ale nešlo o příděl deseti branek, naopak utkání bylo velmi vyrovnané a skončilo výsledkem 1:3.

Sobota 19. března HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Mladší žáci

Výborná první třetina a čtyři nastřílené branky daly mladším žákům dostatečný náskok pro další části utkání s Dobřany. Konečné skóre má podobu 7:2 pro Plzeň.

Sobota 19. března HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)

Přípravky

Dvě utkání a jeden získaný bod, taková je sobotní bilance přípravky. Nejmladší plzeňští hokejbalisté nejprve remizovali s Hostivaří a poté prohráli s domácím týmem Českých Budějovic.

Sobota 19. března HBC Plzeň - HBC Hostivař 0:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Sobota 19. března SK České Budějovice - HBC Plzeň 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

B - tým

Béčko si připsalo další výhru a je krůček od vítězství v základní části Oblastní ligy. Největší zásluhu na tom má střelec všech čtyř branek Jaroslav Šlajs. Čisté konto si připsal Vlastimil Lokajíček. V přímém souboji o první místo stačí béčku o dalším víkendu neprohrát s Viktorií Plzeň o více než dvě branky.

Neděle 20. března Rolling Balwans Plzeň - HBC Plzeň "B" 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)