Hodnocení víkendu: Další úkoly splněny

Jen tři týmy HBC Plzeň o víkendu zasáhly do bojů v rámci svých soutěží a je nutné dodat, že úspěšně. Áčko splnilo vytčený cíl a přivezlo tři body z východu Čech, když porazilo Letohrad a nestačilo na Hradec Králové. Mladší žáci vstřelili osm branek do sítě Litic. béčko přidalo další dvě a nad rezervou Třemošné zvítězilo 10:1.

A-tým

Sobotní duel v Letohradu rozhodli Plzeňané v prvních dvou dějstvích, kdy si vybudovali tříbrankový náskok, který pak v závěru zkušeně pohlídali. Dvěma brankami na sebe upozornil reprezentant Adam Roušal, další trefy přidali Vladimír Muchl a Michal Průcha.

V neděli čekal áčko o poznání těžší soupeř, navíc Plzeňanům ze sestavy vypadl další obránce Michal Slanec a krátce po začátku utkání také kapitán Martin Kadaně. Hradec Králové je extraligovým lídrem a poradil si také s oslabenou Plzní. Skóre bylo opět 4:1, tentokrát z pohledu domácích. Z řad Západočechů vstřelil gól jen Ondřej Kejř.

Sobota 12. března SK OEZ Testa Letohrad - HBC Plzeň 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Neděle 13. března HBC Hradec Králové 1988 - HBC Plzeň 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Mladší žáci

Tým mladších žáků nastoupil proti Liticím. Soupeř měl k dispozici jen šest hráčů do pole, přesto dlouho vzdoroval a v druhé třetině dokonce dokázal vyrovnat na 1:1. Poté ale domácí mladíci dokázali zabrat a svého rivala jednoznačně přehrát.

Sobota 12. března HBC Plzeň - TJ Plzeň-Litice 8:1 (1:0, 0:1, 7:0)

B-tým

Béčko je stále v čele Oblastní ligy. Platí to i dvě kola před koncem základní části poté, co si z haly na Košutce desetibrankový příděl odvezli hráči B-týmu Třemošné.

Sobota 12. března HBC Plzeň "B" - TJ Tatran Třemošná "B" 10:1 (1:0, 7:0, 2:1)