Áčko jede do Vlašimi, venku hrají také dorostenci

Již v sobotu v 11 hodin čeká jediné víkendové utkání plzeňský A-tým, který míří do Vlašimi k souboji se sousedem v extraligové tabulce. Dvě utkání na východě Čech mají v plánu starší i mladší dorostenci, pro které tak startuje hokejbalové jaro. Starší žáci se představí v Kasejovicích, mladší žáci a béčko hrají v domácím prostředí.

A-tým

Po konečném pátém místě v loňské sezóně mají letos vlašimští hokejbalisté vyšší ambice a od začátku sezóny to potvrzují. Středočechy posílili zkušení David Tyburec a Jan Střeska a tým vedený trenérem Josefem Strakou od prvního kola okupuje čelo tabulky. Nyní je na třetím místě, ale má stejně bodů jako Plzeň a na vedou Hradec Králové ztrácí jediný bodík.

Vlašim se může opřít především o výbornou defenzivu podpořenou gólmanem Strakou, který v této sezóně vychytal již třikrát čisté konto. Méně gólů než Vlašimští inkasovala jen Plzeň a Ústí. Před jarem navíc Středočeši získali na pozici brankářské dvojky mladíka Petra Mikla z Českých Budějovic. Právě Mikl přitom zaskakoval na západě Čech při zranění Tomáše Semery v úvodu extraligového ročníku.

První vzájemný souboj v plzeňské hale dopadl jasnou výhrou domácího týmu. v poměru 6:0, ale ve Vlašimi bude určitě vše jinak. Vyrovnaný souboj slibuje nejen shodný bodový zisk, ale také dobrá aktuální forma potvrzená vítězstvími o uplynulém víkendu.

Sobota 5. března HBT Vlašim - HBC Plzeň od 11:00


Starší dorost

Starší dorostenci vstoupí v sobotu v Hradci Králové do jarních bojů. Zatím jsou v tabulce na šesté příčce se solidním osmibodovým náskokem před soupeři, kteří by také rádi pronikli do vyřazovacích bojů. Mezi nimi jsou právě také hradečtí hokejbalisté. Naopak nedělní soupeř z Pardubic má před Plzní tříbodový náskok, kterýz bude hájit ve vzájemném souboji.

Sobota 5. března HBC Hradec Králové 1988 - HBC Plzeň od 15:00
Neděle 6. března HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň od 12:30


Mladší dorost

Mladší dorostenci stejně jako jejich starší kolegové zahajují jarní soutěžní sezónu. Jsou na páté příčce a čeká je nelehký úkol, oba východočeské týmy totiž zatím hrají velmi dobře. Pardubice jsou naprosto suverénním lídrem soutěže a Hradec Králové je o dva body před Plzeňany na čtvrtém místě.

Sobota 5. března HBC Hradec Králové 1988 - HBC Plzeň od 12:30
Neděle 6. března HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň od 10:00


Starší žáci

Sobota 5. března HBC Kasejovice - HBC Plzeň od 11:30

Mladší žáci

Sobota 5. března HBC Plzeň - HC Buldoci Stříbro od 10:00

B - tým

V Oblastní lize chybí do konce základní části odehrát čtyři kola a v neděli v pravé poledne se v hokejbalové hale na Košutce uskuteční souboj o čelo. Podle zápisu domácí Boytronic má zatím jednobodový náskok před podzimním lídrem HBC Plzeň "B". Oba týmy mají sice jasnou účast v play-off, ale přesto je o co hrát. Jde nejen o prestižní souboj, výhru v základní části, ale také o soupeře pro vyřazovací boje a výhodu domácího prostředí až do případné finálové série.

Neděle 6. března SK Boytronic Plzeň - HBC Plzeň "B" od 12:00