Plzeň bude hostit World Cup 2011

Po dvou letech od pořádání Mistrovství světa v hokejbalu se v srpnu letošního roku opět sjede do Plzně řada špičkových hokejbalistů z celého světa. Západočeská metropole bude v hale na Košutce a ve Štruncových sadech hostit World Cup, největší klubový mezinárodní turnaj tohoto roku.

Na sklonku letních prázdnin proběhne v Plzni klubový turnaj World Cup 2011. Ten pro letošní rok nahradí tradiční European Cup. Na akci, která je pod přímou patronací ISBHF se kromě českých a slovenských mužstev představí také týmy ze Švýcarska, Německa či Rakouska. Neměl by chybět ani zástupce finského hokejbalu a dokonce tým z Velké Británie či Francie. Největším tahákem by však měl být alespoň jeden zámořský tým.

Díky předpisům turnaje, které umožňují jednotlivým týmům start dvou hráčů bez jejich klubové příslušnosti je již nyní avizována účast nejlepšího amerického hokejbalisty Bobbyho Houssera.

Turnaj proběhne ve dnech 25. - 28. srpna 2011. Utkání se odehrají nejen v hokejbalové hale na Košutce, ale částečně též na zrekonstruovaném hřišti ve Štruncových sadech.