Pilsen Cup 2011 očima trenérů národních mužstev

Pilsen Cup má za sebou druhý ročník a tentokrát se za ním mohou ohlížet trenéři reprezentačních týmů. Nejspokojenější určitě může být "domácí" Drahomír Kadlec, ale zajímavé jsou i názory dalších, kteří tento turnaj v Plzni o posledním únorovém víkendu prožili.

Česká republika

České áčko ovládlo celý turnaj a připsalo si výhry ve všech utkáních, trenér Drahomír Kadlec hodnotil předvedenou hru svého mužstva stroze: „S výkonem na turnaji můžeme být spokojeni." A hned přišel dodatek s vyhlídkou do budoucna: "Utkání nám ukázala řadu věcí, nadále máme co zlepšovat, na čem při dalších kempech pracovat. Čeká nás ještě hodně práce."

Další hodnocení k utkáním českého elitního výběru si můžete přečíst na www.hokejbal.cz:
Článek o zápase s ČR U20
Článek o zápase se Švýcarskem
Článek o zápase se Slovenskem

Česká republika U20

Po třech dnech strávených v Plzni byl spokojen také kouč české dvacítky Jiří Mašík. „Je to super umístit se na třetím místě, navíc mezi seniorskými reprezentacemi. Odehráli jsme dva výborné zápasy proti dvěma ze tří nejlepších týmů na světě. Určitě to pro nás trenéry byla pozitivní zkušenost a jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit," liboval si pardubický trenér, který vůbec poprvé viděl své nové svěřence, které by měl společně s Martinem kovaříkem připravovat až do světového šampionátu v Písku v roce 2012.

Celý rozhovor s Jiřím Mašíkem nejen o Pilsen Cupu si můžete přečíst na www.hokejbal.cz

Slovensko

Roman Török, trenér slovenského národního týmu, byl přes neměl přes nedělní porážku od Čechů také nikterak špatnou náladu a na adresu protivníků řekl: „Byly to zápasy, ve kterých jsme chtěli, aby si hráči, zejména ti mladší, připsali mezinárodní zkušenosti. Hlavně zápas proti České republice byl těžký, ale i Švýcaři nás na úvod potrápili. A také utkání s českou dvacítkou bylo vyrovnané, hodně o fyzičce, ale nakonec se projevily naše zkušenosti." Zvláštní pozornost pak dlouholetý kouč mužstva našich východních sousedů věnoval duelu Česko - Slovensko: Byl to vyrovnaný zápas a výsledek tomu úplně neodpovídá. Češi proměnili tři přesilovky, přičemž mi ani jednu. Už nyní se těšíme na další dvojutkání proti Čechům, které plánujeme na březen v Nitře.“

Švýcarsko

Nejsmutnějším mužem na lavičce byl po Pilsen Cupu Švýcar Sebastian Pico, který díky sporům uvnitř švýcarského svazu přivezl velmi okleštěný kádr: „Chtěli jsme přijet alespoň s patnácti hráči do pole, ale v poslední chvíli nám vypadli ještě dva nemocní, takže jsme neměli ani tři kompletní formace, jen třináct hráčů a dva gólmany, z toho osm úplných nováčků" vysvětloval Pico a k utkáním dodal: "Češi a Slováci jsou světová špička a na ně jsme prostě neměli.Nebyli jsme vůbec schopni přizpůsobit se jejich hře. S českými juniory jsme sehráli vyrovnané utkání, měli jsme šance, neproměnili je a nakonec prohráli. Pořád máme velké rezervy v útočné fázi a využívání šancí. Na tom musíme do mistrovství světa ještě zapracovat."