Utkání mládežníků s Oberwilem byla velmi vyrovnaná

Oba dva duely mezi HBC Plzeň (společný tým starších žáků a mladších dorostenců) a švýcarským týmem Oberwil Rebells (kategorie junioren B) nabídly vyrovnaný průběh a napětí až do poslední chvíle. Sobotní utkání skončilo remízou 2:2, v neděli byli úspěšnější domácí, když zvítězili díky vydařené poslední třetině 5:3.


První branku vzájemných střetnutí vstřelil domácí Dominik Vít a ještě v první třetině sobotního utkání obrátil skóre dvěma trefami hostující Adrian Sidler. Kdo se těšil na brankové hody, musel být poté zklamán. Nebylo to však malou snahou útočníků, ale výbornou prací gólmanů. Jiří Návara v brance Plzně i Tobias Jauch na druhé straně chytali výborně a zneškodnili několik slušných příležitostí. Ve hře měli mírně navrch hráči s mečounem na hrudi a také čtyři minuty před koncem zápasu zaslouženě vyrovnali. Trefil se opět Dominik Vít.

Nedělní duel měl úplně jiný průběh. První přesná trefa na sebe nechala čekat až do začátku 21. minuty. to se prosadil Jaroslav Pauer. V 27. minutě pak vyrovnal svým třetím gólem vzájemných soubojů Adrian Sidler. Po dvou třetinách tak platilo skóre 1:1. Pak přišla střelecká exploze a posledních patnáct minut nabídlo hned šest branek. Za Plzeň se prosadila čtveřice Vodrážka, Pauer, Hnízdil a Papán. Za Oberwil vsítil dvě branky Lars Zumbühl. Konečné skóre tak mělo podobu 5:3 z pohledu domácích, kteří byli nakonec v mezinárodním měření sil úspěšnější.

Důležitější než výsledky však byl fakt, dvojzápas nabídl ojedinělou možnost konfrontace žáků na mezinárodní úrovni a je pozitivní, že již dnes jsou v plánu další podobné duely. Včetně další kategorií.



sobota 15. ledna 2011

HBC Plzeň - Oberwil Rebells 2:2 (1:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Vít, 41. Vít (Kunzmann) - 11. Sidler, 14. Sidler (Müller).
Rozhodčí: Michailidis, Fiřt. Střely na branku: 27:17. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0.

Plzeň: Návara - Hnízdil, Kunzmann, Kopka, Vít, Vodrážka, Hanuš, Thán, Papán, Tomrdle, Ott, Baumrukr, Jindřich, Vlasák, L. Novický, Vobruba, Kovářík, Majer.

Oberwil: Jauch - Blättler, Niederhauser, Michel, Wyss, Simic, Kienta, Küttel, Sidler, Müller, Zumbühl, Romer, Hausherr, Zürcher, Wickart, Huber, Hürlimann, Felder.



neděle 16. ledna 2011

HBC Plzeň - Oberwil Rebells 5:3 (0:0, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 21. Pauer (Hnízdil), 32. Vodrážka (Pauer, Kunzmann), 35. Pauer, 38. Hnízdil (Vlasák), 44. Papán (Tomrdle) - 30. Sidler (Hausherr), 37. Zumbühl (Sidler, Müller), 41. Zumbühl (Michel).
Rozhodčí: Michailidis, Krpal. Střely na branku: 22:21. Vyloučení: 1:4. Využití: 3:0.

Plzeň: Kráčina (31. T. Novický) - Hnízdil, Kunzmann, Kopka, Vít, Vodrážka, Hanuš, Thán, Papán, Tomrdle, Ott, Baumrukr, Jindřich, Vlasák, L. Novický, Vobruba, Kovářík, Majer.

Oberwil: Jauch - Blättler, Niederhauser, Michel, Wyss, Simic, Kienta, Küttel, Sidler, Müller, Zumbühl, Romer, Hausherr, Zürcher, Wickart, Huber, Hürlimann, Felder.