Shrnutí podzimní části hokejbalové sezóny 2010/11

Blíží se konec roku, první polovina hokejbalové sezóny 2010/11 je za námi, a tak je čas bilancovaní. Ve stručném shrnutí podzimní části se dozvíte, jak se vedlo jednotlivým týmům HBC Plzeň a najdete odkazy na aktuální tabulky a statistiky.

A-tým

Áčko po ne zcela šťastném úvodu sezóny zabralo a dokázalo z následujících devíti zápasů vybojovat 25 bodů a to tým rázem katapultovalo z hranic zajišťujících těsný postup do play-off k boji o čelo tabulky. Extraliga je ale stále zamotaná, stačí letmý pohled do tabulky. Třetí a sedmý tým v ní dělí pouhé tři body.

Při pohledu do individuálních statistik hráčů nalezneme nejlepšího Plzeňana na 14. místě kanadského bodování. Michal Průcha nasbíral čtrnáct bodů za deset branek a čtyři asistence. V brankářských statistikách tak dlouho hledat nemusíme. Tomáš Semera je na prvním místě s průměrem 1,54 gólu na utkání.

Tabulka extraligy | Statistiky hráčů | Statistiky brankářů


Starší dorost

Starší dorostenci neprožili úplně vydařený podzim a jejich výkony zatím nestačí na lepší než šesté místo. Ale ztráta na třetí příčku je jen tříbodová. Náskok na další týmy je dva, respektive osm bodů.

Tahounem týmu je kapitán Petr Ondra, který nasbíral na podzim 19 bodů za 10 branek a 9 asistencí. O tři body méně pak shromáždili Ondřej Benedikt a Erik Strejček (nejtrestanější hráč - 71 minut). V brance se v průběhu podzimu střídali hlavně Jan Zoubek a Marek Košňar.

Tabulka extraligy | Statistiky hráčů | Statistiky brankářů


Mladší dorost

Mladší dorost je na tom oproti starším kolegům o jednu příčku lépe. V extralize mladšího dorostu se před sezónou objevilo několik nových týmů, přesněji čtyři. Soutěž má zatím jednoznačného lídra, Pardubice na podzim vyhrály 14 z 15 zápasů, navíc ten patnáctý zápas prohrály v nájezdech.

Tým Plzně změnil před sezónou trenéra, Josefa Kadaněho nahradil Tomáš Semera. Nejlproduktivnějším hráčem na podzim byl Marek Švarc, který získal 25 bodů. V brance se pravidelně střídali Vladislav Engler a Petr Kráčina, o zápas víc má odchytáno druhý jmenovaný, který je na tom lépe i co se týče úspěšnosti zákroků.

Tabulka extraligy | Statistiky hráčů | Statistiky brankářů


Starší žáci

Starší žáci se letos účastní soutěže, která čítá pět účastníků. Kromě HBC Plzeň hrají také Dobřany, Kasejovice, Třemošná a CSKA Karlovy Vary. Po polovině soutěže jsou Plzeňané druzí, na první Dobřany ztrácí pět bodů, navíc mají o jeden odehraný zápas navíc.

Tabulky MČR SŽ | Statistický profil týmu


Mladší žáci

V kategorii mladších žáků jsou hráči HBC Plzeň také stejně jako jejich starší kolegové na druhé příčce. Soutěž starších žáků hraje šest týmů - kromě Plzně také Třemošná, Litice, Dobřany, Stříbro a Horní Bříza.

Tabulky MČR MŽ | Statistický profil týmu


B-tým

Béčko se po podzimu ovládá Oblastní ligu, na druhý tým, kterým je Boytronic Plzeň, má však náskok pouhý jeden bod. Odstup třetí Viktorie je již pětibodový.

Statistiky Oblastní ligy


Přípravky

Premiérový ročník pravidelných turnajů letos zažívají hráči přípravky. Zatím se uskutečnily tři turnaje. První v Písku, další pak v Hostivaři a jako poslední se uskutečnil turnaj v hale na Košutce.

Tabulka soutěže přípravek


Minipřípravky

Nejmladší hokejbalová kategorie minipřípravek ještě nemá svoji pravidelnou soutěž, ale uskutečnil se již první turnaj. Více se o něm dočtete zde.