Plzeňané v reprezentaci: sbírání zkušeností i boj o MS

O posledním říjnovém víkendu byli v hale na Košutce k vidění ti nejlepší hokejbalisté, kteří se prohánějí po extraligových hřištích. Byla mezi nimi hned šestice Plzeňanů. Na poslední chvíli se totiž v nominaci objevil také Marián Juráček, který tým doplnil po té, co se omluvila celá řada původně vybraných hráčů.

Kemp reprezentace ČR

Trenérská dvojice Kadlec, Kurfürst nepřipravila svým svěřencům žádnou procházku růžovým sadem. Reprezentanty čekala trojice tréninkových jednotek. Na úvod hodina půl plná cvičení na zapracování, poté odpoledne hra proti v sobě v pěti formacích a nedělní dopoledne vyplnil opět tríninkový zápas.

V brance těžkou zátěž snášel Tomáš Semera, protože se nakonec střídala jen trojice golmanů a ti vzhledem k tempu tréninků i hry v brankoviště vypotili litry potu. Ani hráči v poli však příliš času na odpočívání neměli. "Chtěli jsme vyzkoušet morální vlastnosti hráčů a reakci na zatížení," říká s úsměvem trenér Kurfürst.

Právě plzeňský lodivod může být se svými svřenci spokojen. "Zkušení hráči se předvedli v dobrém světle. Mladí hlavně sbírali zkušenosti a jsem rád, že nám na poslední chvíli pomohl i Marián Juráček," říká potěšeně. Zároveň tak odkrývá ambice hráčů HBC Plzeň.

Gólman Semera jednoznačně patří k české špičce a opět nezklamal. Vysoký standard předvedli mistři světa z roku 2009 Martin Kadaně a Ondřej Kejř. Zkušenosti sbírali mladíci Bezděk a Průcha. A Marián Juráček dokázal, že se díky svým zkušenostem může rovnat dravému mládí a všem českým top hráčům.

Jak bude boj Plzeňanů o nominaci na bratislavské mistrovství světa pokračovat, se uvidí již v lednu, kdy je na programu další soustředění. Reprezentační kemp se tentokrát uskuteční v hokejbalové hale v Mostu.

Složení jednotlivých pětic:
Kubeš, Průcha, Kejř - Hrabica, Kadaně
Topolánek, Kruček, Trčka - Rejthar, Příhoda
Poláček, Wrobel, Mlejnek - Tyburec, Pospíšil
Waber, Kovář, Procházka - Honický, Růžička
Šindelář, Juráček, Štěpaník - Bezděk, Hák

Kemp reprezentace ČR U14

Dvě tréninkové jednotky absolvovali v neděli 31. října v plzeňské hokejbalové hale také hráči prvních reprezentačních výběrů věkové kategorie do 14 let. Z mladíků HBC Plzeň byli trenérskou dvojicí Komárek, Novotný nominováni brankář Jiří Návara, obránci Jan Ott a Filip Thán, útočníci Julius Papán, Tomáš Forejt a Lukáš Novický. Hokejbaloví talenti z Čech (Morava bude mít svůj vlastní kemp) absolvovali první seznámení s národním týmem a tréninky od 11:30 do 13:00 a od 15:00 do 17:00.