V cestě za dalšími body stojí Ústí, Plzeň míří na sever

Plzeňští hokejbalisté po vydařeném víkendu míří ve sváteční den za dohrávkou čtvrtého kola na sever Čech, konkrétně do Ústí nad Labem. Plzeňané jsou po pěti odehraných zápasech zatím na osmém místě, ale v případě výhry nad Elbou by se posunuli opět výrazně výše. Utkání začíná v úterý 28. září ve 14:00.

V sobotu si připsali hráči s mečounem na hrudi první letošní výhru, když zdolali Pardubice 4:1. Vítěznou branku v utkání vstřelil Pavel Štulc, který se rozhodl vrátit zpět do sestavy Západočechů. Nedělní zápas Plzeňané dokázali vyhrát ještě přesvědčivěji. Vlašim přijela do Plzně jako lídr tabulky a jediný neporažený tým, jenže v utkání si tuto bilanci výrazně pokazila. Středočeši byli pasivnějším týmem a doplatili na to. Po první bezbrankové třetině inkasovali hned šestkrát. Hlavní hvězdou zápasu byl mladý útočník Michal Průcha, který k dalšímu bodovému zisku pomohl hattrickem. Další branky vstřelili Adam Vágner, Jaroslav Kejř a Martin Regner.

Teď už ale k zápasu s Ústím nad Labem. Elba zatím má na svém kontě sedm bodů za dvě výhry, jednu remízu a dvě porážky. Největší hvězdou kádru Severočechů je bývalý hokejový útočník a olympijský vítěz z Nagana Jan Čaloun, který však v této sezóně zatím k žádnému duelu nenastoupil. O uplynulém víkendu Ústí zavítalo na hřiště Hradce Králové a Letohradu. V Hradci Elba podlehla těsným výsledkem 3:2. V neděli v Letohradu Elba nestačila na domácí až v samostatných stříleních, výsledek byl 4:3. Dokážou porazit Ústí nad Labem i plzeňští hokejbalisté?

Úterý 28. září Elba Franklin Ústí nad Labem – HBC Plzeň od 14:00