Musíme střílet a být důraznější, burcuje mladík Michal Průcha

V minulém ročníku přičichl k hokejbalové extralize mužů, zahrál si na Pilsen Cupu a zúčastnil se dvou světových šampionátů. Po náročné sezóně čeká Michala Průchu šance prosadit se do A-týmu HBC Plzeň. Zatím si vede výtečně. Přestože se Plzeňanům v úvodních duelech nedařilo, on svými výkony rozhodně nezklamal.

Po MS sis moc neodpočinul a hned tě čekala náročná příprava s A-týmem. Jaké bylo zapojit se tak rychle do tréninku?
Pauza byla hodně krátká. Přestávku jsem jenom měsíc, ale s tím nic nenadělám. Ovšem má to na druhou stranu jednu výhodu a to, že jsem byl pořád v tempu.

Určitě ti ale příprava s A-týmem pomohla. Vypadá to, že máš na začátku nového ročníku spoustu sil...
Výrazně mi pomohla, potřebuji kvalitně trénovat, abych se mohl pořád zlepšovat. Teď síly sice síly mám, ale záleží, jak dlouho mi to vydrží. Já doufám, že co nejdéle.

Jak si zatím užíváš zápasy za A-tým?
Je to skvělé hrát v tomhle týmu, ale zároveň je pro mne velice obtížné se chytit a přizpůsobit tempu a hře. Se starším dorostem se to nedá ani trochu srovnat.

Nastupuješ v prvním útoku, takže máš důvěru trenéra a dostáváš na hřišti hodně prostoru. To ti musí vyhovovat...
Samozřejmě jsem si nic lepšího než hrát v první lajně nemohl přát. Jsem rád, že dostávám takovou důvěru. Pro mne je to jedině plus, protože jsem pořád v tempu a můžu na sobě pracovat.

Zvládl jsi odehrát i jedno utkání za starší dorost. V čem byl největší rozdíl? Nemáš trochu problém s motivací?
Hlavní rozdíl těchto kategorií je v rychlosti hry. V dorostu je na všechno mnohem víc času a naopak v mužích je to všechno pro mne neuvěřitelně rychlé. Ale doufám, že se to všechno časem poddá a zvyknu si. S motivací v zápasech staršího dorostu problém nemám. Chci vyhrávat, ať hraji za dorost nebo za muže.

Střelecky se ti hodně daří. Branku jsi vstřelil Oberwilu a Kertu za A-tým i starší dorost. Považuješ se za střelce?
Jak se to vezme. Já osobně se za střelce určitě nepovažuji, protože opravdový střelec by měl určitě proměňovat víc šancí. Naproti tomu já na jeden gól potřebuji spousty příležitostí.

V čem naopak vidíš své největší rezervy?
Největší rezerva? Jak jsem již říkal, určitě hodně spálených šancí.

Týmu se vstup do sezóny zatím nevydařil. Co bude třeba do dalších utkání změnit?
Měli bychom víc střílet, protože 4 góly za dva zápasy je strašně málo. Zároveň musíme být důraznější u své branky, abychom soupeři neumožnili dorážky, ze kterých jsme příliš často inkasovali.