Myslím, že to na úvod nebylo tak špatné, říká Martin Kadaně

První zápas sezóny Plzeň nezvládla a prohrála v dolmácím prostředí s Kladnem těsně 2:3. Nejen o příčinách porážky, ale také o výkonu mladého gólmana Petra Mikla či vypjatém závěru utkání jsme si povídali s kapitánem týmu Martinem Kadaněm, který se stal v sobotních ranních hodinách podruhé otcem, tentokrát dcery Elišky.

Sehráli jste dnes úvodní utkání sezóny a hned přišla prohra. Na obou týmech byla hodně vidět nerozehranost...
Byl to první zápas a herní projev týmů se teprve vyvíjí. Přesto to byl pro diváky, troufám si říct, zajímavý zápas s atraktivním soupeřem a spoustou osobních soubojů. Na úvod to nebylo špatné.

V první třetině jste inkasovali dvě branky, ve druhé se vám podařilo jen snížit, možná tam byl zlomový moment. Jít do kabin za stavu 2:2 by bylo o hodně příjemnější...
Bohužel jsme minimálně půl zápasu byli úplně bezzubí a hledali jsme se. Zmatkovali jsme, místo držení míčku jsme bezhlavě útočili. Nepokryl jsme hráče, co jsme měli. Naběhali jsme spoustu metrů zbytečně a proto výsledek vypadal pořád nepříznivě.

V brance se dnes objevil Petr Mikl zaskakující za zraněného Tomáše Semeru a nevedl si vůbec špatně. Co říkáte na jeho výkon?
Zachytal skvěle. První dva góly byli z dorážek, což jsou chyby hráčů, hlavně obránců, v obou situacích moje a Michala Slance. Třetí gól byl při přesilovce pět na tři do odkryté branky. Podal dnes výborný výkon. Smekám před ním.

V poslední minutě se vám podařilo snížit, pak ještě přišli šance na vyrovnání, ale štěstí nestálo při vás. Co rozhodlo?
Měli jsme spoustu střel. Řekl bych, že několik velmi nebezpečných. Jenže někdy je otázka náhody, kam se míček odrazí. Bohužel to tam nespadlo.



Poslední minuta zápasu byla hodně vypjatá. Marián Juráček byl u mantinelu faulován a potom sám oplácel. Jak jste situaci viděl ze hřiště?
Trest pro Mariána je určitě zasloužený, ale co tomu předcházelo, nepatří do žádného sportu. Kladenský Dan Hnízdil, o němž je známo, že rád provokuje a nebere si přitom moc servítky, předvedl hodně drsný zákrok, což je taky špatné. Stejně tak je ale špatná reakce Mariána.

Teď k něčemu jinému, co asi převážilo všechny dnešní hokejbalové zážitky. V noci se vám narodila dcera Eliška, jak jste to prožíval?
Den mi opravdu začal výborně, i když to nešlo jako po másle, ale povedlo se. Velký dík patří doktorům, kteří odvedli výbornou práci. Manželka i dcera jsou v pořádku. Začátek dne byl super, proběhla i malá, decentní oslava. Ale teď už se těším, až se pojedu podívat zpátky do porodnice.