Extraliga začíná! Na úvod přijede mistr z Kladna

Hokejbalová extraliga se znovu hlásí o slovo a fanoušci se mají na co těšit. Letní přestupový trh zaznamenal velmi zajímavé pohyby, představí se dva nováčci a všichni budou bojovat o možnost zahrát si v reprezentačním výběru na MS v Bratislavě. Prvním soupeřem HBC Plzeň bude Kladno, a tak je hned na programu největší šlágr - souboj prvního s druhý z loňského ročníku.

Na lavičkách trenéři reprezentačního výběru

Los v rámci finálového turnaje Českého poháru přisoudil Plzni pro první extraligové kolo soupeře z nejtěžších a to HBC Alpiq Kladno. Na programu tedy bude hned na startu nové sezóny opakování loňského finále. V červnu se radovali Středočeši vedení trenérem Drahomírem Kadlecem, jenž bude příští rok v Bratislavě koučovat národní tým při snaze o obhajobu zlatých medailí. Asistovat mu na Slovensku bude ve finále nejvyšší soutěže poražený Rostislav Kürfurst. A v Plzni se představí i vedoucí reprezentačního výběru Adam Karnet, další člen týmu Alpiqu.

V obou týmech výrazné změny

Plzeňský tým doznal v létě nemalých změn, mezi nejvýraznější patří snad dočasný odchod brankáře Petra Šulana a ztráta obránce Jana Pospíšila, jenž byl v Plzni v loňském roce na hostování z mateřského Rakovníka. Více o změnách v plzeňském týmu se dočtete v dříve zveřejněném článku. Kladenský celek po mistrovské sezóně také zaznamenal změny Trenér Drahomír Kadlec v rozhovoru pro Kladenský deník uvedl: „Do Plzně pojedeme i s posilami Wróbelem z Karviné a Štěpaníkem z Kova. Chybět budou naopak Kopecký se Sýkorou, kteří zřejmě skončili. Trčka, jenž na podzim kvůli pracovnímu vytížení mnoho hrát nebude. Tyburec přestoupil do Vlašimi.“

Vzájemné zápasy posledních dvou let

Oba týmy se v posledních dvou sezónách potkaly hned ve dvanácti zápasech. Bilance je pro Plzeň záporná. Jen čtyři výhry, z toho jedna po samostatných stříleních, oproti osmi porážkám, z toho tři v prodloužení či v samostatných stříleních. Naopak příznivou bilanci si Západočeši drží v domácím prostředí, kde se zrodily všechny čtyři výhry. Kladno v Plzni vyhrálo jen dvakrát a to vždy v play-off.

Utkání HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno začíná v sobotu 4. září v 17:00 v hale na Košutce. Vstupné je 20 Kč.