V Zugu s polovičním úspěchem

Z pensionu Golm, kde trávili volný den, zamířili plzeňští hokejbalisté na závěr zahraničního soustředění do švýcarského Zugu. Tam je čekaly dva souboje s domácím družstvem Oberwil Rebells. Výsledky utkání (9:2 a 1:2) ukazují, jak rozdílná může být hra podle švýcarských a mezinárodních pravidel. První duel patřil jasně domácím v druhém těsně zvítězili hosté.

Již podle prvních minut strávených v Zugu bylo jasné, že jde o město velmi nakloněné sportu. Hokejisté využívají novou halu, fotbalisté mají k dispozici šest tréninkových ploch a hůře na tom nejsou ani hokejbalisté. Jejich hřiště stojí přesně rok a disponuje výborným asfaltovým povrchem. Velmi příjemné prostředí ještě dokreslili fanoušci, kteří k oběma zápasům dorazili, i když podle místních, by atmosféra mohla být ještě bouřlivější. Na ligová finálová utkání (Oberwil jich v posledních letech sehrál celou řadu) si cestu našla až tisícovka diváků.

Oba zápasy se nesly ve velmi přátelském duchu bez zbytečných nesportovních zákroků nabídly hodně branek. Zvláště pak v tom hraném podle Švýcarských pravidel. Právě rozdílná pravidla hry byla největší zajímavostí a podle výsledků i důležitým faktorem. První utkání zcela ovládli hráči domácího týmu, druhý zápas patřil hostům, i když výsledek úplně neodpovídá předvedené hře a při lepší produktivitě by rozdíl mezi týmy byl výraznější.

Podrobnosti o utkáních:
Oberwil - Plzeň 9:2
Oberwil - Plzeň 1:2