Tréninky mladších i starších žáků začínají již 31. srpna

V úterý 31. srpna vstoupí do přípravy poslední dvě družstva HBC Plzeň. Od 15:15 čeká první trénink sezóny 2010/11 mladší žáky a starší žáci zavítají poprvé do haly v 16:30. Obě dvě kategorie čeká v novém ročníku řada změn. Nejen o nich informuje trenér Lubomír Henrich.

Mladší žáci budou stejně jako v uplynulé sezóně trénovat v úterý a ve čtvrtek od 15:15 do 16:30. Od 16:30 do 17:45 budou mít své tréninky ve stejných dnech starší žáci. "Přípravka pak bude fungovat nadále v rámci vyučování na 4. základní škole v Kralovické ulici," doplňuje Lubomír Henrich. Právě spolupráce se školou, u které se hokejbalová hala nachází, funguje výborně a v přípravce se objevují žáci z 1. až 4. třídy.

Nejmladší věková kategorie však zatím neměla svou dlouhodobou soutěž. To se však nyní může změnit. "Plánujeme pořádat jednodenní turnaje. Pokud se domluvíme s týmy, které se budou stabilně účastnit, může jít o obdobu žákovské ligy," říká Henrich a dodává: "Vše je ještě v jednání, podle mne by bylo ideální hrát takový turnaj jednou v měsíci, ale záleží na dalších klubech. Zatím jsme v kontaktu s Třemošnou, Kladnem, Pískem a Českými Budějovicemi. Může však přijít zájem i z dalších týmů."

Kategorie mladších žáků letos patří ročníkům 1998-99, přesto se v plzeňské sestavě v zápasech objeví i mladší hráči. "Máme několik šikovných hráčů ročníku 2000 a dokonce i pár kluků ročníku 2001, kteří si určitě zahrají," vysvětluje dlouholetý žákovský trenér s tím, že počítá do zápasů až s dvaceti hráči, takže talentů, se kterými může pracovat je dostatek.

Přesto se Henrich nebrání přílivu dalších hráčů. "Kdokoliv se může přijít podívat na trénink a pokud bude chtít, může hokejbal vyzkoušet," zve do moderní haly, kde se hokejbalovému potěru věnuje společně s Richardem Vildem. Soutěže mladších i starších žáků by měly odstartovat v třetím týdnu v září. Oproti loňskému ročníku odpadne žákům cestování do Ústí a Mostu, soutěž bude ryze oblastní.

Starší žáci

Ročníky: 1996, 1997
Tréninky: úterý a čtvrtek 16:30 - 17:45


Mladší žáci

Ročníky: 1998 a mladší
Tréninky: úterý a čtvrtek 15:15 - 16:30