Přípravu zpestří trojice přátelských utkání v zahraničí

Jen tři přípravné duely sehrají plzeňští hokejbalisté na českém území, stejný počet v zahraničí. První příprava je čeká v pátek 20. srpna, kdy se v domácím prostředí střetnou s týmem Dobřan. Se stejným sokem se pak utkají ještě jednou. Díky zázemí partnerského pensionu Golm, odehrají Plzeňští zápas v Germaringenu a dva souboje v Oberwilu. Příprava vyvrcholí utkáním s Liticemi.


Přehled přípravných utkání před sezónou 2010/11

V termínech může dojít ještě po dohodě se soupeři ke změnám. Stejně tak časy mohou být upřesněny.

Středa 18. srpna 18:30 HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany
Úterý 24. srpna 18:30 TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň

Zápasová příprava začne pro Plzeňany dvojicí západočeských derby s týmem TJ Snack Dobřany. S regionálním rivalem se plzeňský celek setkává pravidelně a letošek nebude výjimkou. První utkání se odehraje v hale na Košutce, odveta pak na hřišti v Dobřanech.


Pátek 27. srpna 18:30 Piranhas Germaringen (GER) - HBC Plzeň

HBC Plzeň využije pohostinnosti partnerského pensionu Golm a sehraje v rámci přípravy utkání v Německu a Švýcarsku. U západních sousedů zavítají Plzeňané do Germaringenu, kde se střetnou s místními Piranhas.


Sobota 28. srpna 10:00 Oberwil Rebells (SUI) - HBC Plzeň
Sobota 28.srpna 17:30 Oberwil Rebells (SUI) - HBC Plzeň

Z pensionu Golm a rakouského území je to jen kousek do Švýcarska, a tak plzeňští hokejbalisté využijí možnost sehrát přátelská utkání s Oberwilem. S Rebbels se již setkali na Pilsen Cupu a vyhráli tehdy 1:0. V Oberwilu budou sehrána dvě utkání, jedno podle švýcarských pravidel se čtyřmi hráči v poli, druhé pak s pěti.


Středa 1. září 18:30 HBC Plzeň - TJ Plzeň-Litice

Generálka na extraligovou sezónu se odehraje ve středu 1. září. V hale na Košutce se představí nováček 1. ČNHbL z Litic. Mělo by tedy jít o papírově výrazně slabšího soupeře než Kladno, které v sobotu 4. září přijede na západ Čech k úvodnímu soutěžnímu utkání ročníku 2010/11.