MS hráčů do 20 let ve Villachu s čtyřnásobnou plzeňskou účastí

Jelikož v roce 2010 nečeká hokejbalový svět šampionát dospělých, je hlavním vrcholem mezinárodních turnajů Mistrovství světa hráčů do 20 let, které se konná od 22. do 26. června v rakouském Villachu. Na turnaji bude mít své zastoupení také klub HBC Plzeň. V nominaci jsou Michal Bezděk, Jaroslav Liška, Michal Průcha a Michal Slanec.

V průběhu sezóny se na kempech, které měly za úkol hlavně zjišťovat aktuální připravenost, předvedli dobře plzeňští hráči Michal Slanec, Michal Bezděk a Jaroslav Liška, kteří si řekli o místo v nominaci. A do konečného soupisu hráčů, kteří odcestují do Villachu, se probojoval také Michal Průcha. Ten se představil ve výborném světle na MS U18 v Mostě, obdržel pozvánku na poslední kemp do Chrudimi a nakonec se chystá na odjezd do Rakouska společně se svými parťáky z loňského týmu mistrů republiky staršího dorostu.

Trenérem výběru je Jiří Mašík, který ještě nedávno působil na lavičce Hradce Králové, ale před několika dny se upsal nováčku extraligy z Pardubic. Jeho asistentem je Rostislav Kurfürst, plzeňský lodivod. V realizačním týmu nalezneme ještě jednu plzeňskou stopu, kterou zanechává Jan Beránek působící u týmu ve funkci kustoda.

Poslední příprava čeká reprezentanty od 18. června v Hradci Králové. Do Villachu odjíždí celá výprava v pondělí 21. června.

MS ve Villachu se koná od 22. do 26. června. Hrací systém šampionátu připravil vzájemné souboje všech týmů. Vrcholem programu bude sobota 26. června, která je finálovým dnem a odehrány budou zápasy o konečné umístění. Kromě českého týmu se představí výběry domácího Rakouska, Kanady, Německa, Slovenska a USA.

Mistrovství budete moci sledovat v on-line přenosech na serveru onlajny.cz a zpravodajství na svazovém webu hokejbal.cz. V Rakousku bude mít svůj štáb i Česká Televize.

Oficiální web MS U20
Rozpis utkání